Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Unde-s doi puterea creste

Unul dintre principalii producatori de echipamente pentru intralogistica, Still, a initiat o colaborare cu producatorul italian de echipamente OM, care sa duca la imbunatatirea pozitiei pe piata a ambilor producatori si la optimizarea pe termen lung a gamei de produse a celor doua marci. Potrivit acordului de colaborare, OM urmeaza sa fie responsabil pentru piata italiana, iar Still se va concentra pe celelalte piete europene.
 

Atat Still, cat si OM fac parte din grupul Kion, liderul european pe segmentul de echipamente de depozitare, alaturi de Linde si Baoli. Ideea colaborarii are la baza extinderea portofoliului de produse si oferirea unui service cat mai rapid si flexibil. „Unirea fortelor OM si Still este un pas inainte in dezvoltarea strategiei noastre cu mai multe marci“, a declarat Gordon Riske, CEO al grupului Kion. „Dorim sa intarim pe mai departe pozitia OM in Italia si sa dezvoltam portofoliul OM si Still, cu produse atractive.“
Conform planului de colaborare, se intentioneaza ca OM sa-si dezvolte serviciile de vanzare si post-vanzare pe piata italiana, unde are o istorie de aproape un secol, fiind activ insa din 1917. In plus, producatorul italian va fi responsabil si de coordonarea activitatii Still in Italia. Pe termen lung, OM are in plan completarea gamei de produse pentru depozitare cu echipamente din gama Still.
Momentan, conducerea OM este reprezentanta de Daniele Signorini, CEO Operatii, si Ettore Zoboli, CEO Vanzari&Service, care, la finalul lui 2010, va prelua toate sarcinile de conducere, urmand ca Signorini sa se alature comitetului de conducere al Still.
„Un management unificat in Italia al retelelor de vanzari si service ale OM si Still, cu o gama de produse extinsa, va promova puternic activitatea noastra in Italia, una dintre cele mai importante piete pentru stivuitoare si utilaje de depozitare“, a afirmat Zoboli.
„Aceasta unificare ne pune in pozitia avantajoasa de a furniza clientilor italieni produse mult mai bine adaptate cerintelor lor si astfel de a dobandi un avantaj important fata de concurenta. Intentionam sa ne consolidam mai departe pozitia pe piata italiana.“
In 2009, OM si Still au fost impreuna lideri de piata. In Italia, reteaua de distributie si servicii postvanzare este compusa din 69 de distribuitori si sase reprezentante.
Pe de alta parte, OM este cel mai important producator de stivuitoare si echipamente de depozitare din Italia, detinand doua unitati de productie. Fabrica din Luzzara concepe si produce echipamente si tehnica pentru depozitare, iar cea din Bari s-a concentrat pe motostivuitoare si electrostivuitoare cu contragreutate.
OM si Still au in Italia peste 1.000 de angajati, din care 500 in cercetare si productie, iar cealalta jumatate in vanzare si aftersales.
Daca OM se va focusa pe piata mama, Still va fi direct raspunzator pentru pietele din afara peninsulei si de activitatea constructorului italian in celelalte regiuni europene.
Still intentioneaza sa completeze gama de stivuitoare V cu echipamente cu cutie de viteza automata, mai fiabile. „Cu aceasta serie de produse, Still se va plia mai bine pe cererea pentru echipamente cu functii de baza, din estul Europei si din tarile emergente“, a declarat Thomas A. Fischer, membru al consiliului de conducere al Still si responsabil pentru activitatile de vanzare, service si marketing. In felul acesta vor fi acoperite noi segmente de piata, existand, de asemenea, posibilitatea de a contribui la cresterea productiei din cadrul fabricii din Bari. „Iar Luzzara va ramane un bastion important pentru productia de echipamente de depozit pentru marcile grupului Kion“, a conchis Fischer. Still detine 18 filiale in Germania si 180 de distribuitori autorizati in toata lumea, dispunand de una dintre cele mai extinse retele de vanzari si service din Europa.

Articole similare

Ad