Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UNTRR: in 3-4 saptamani, peste jumatate transportatori isi vor declara insolventa

Pandemia de coronavirus a dus la scaderea, in medie, cu 15%-30% a transportului rutier international de marfuri efectuat de firmele romanesti, iar efectele se vor vedea in 3-4 saptamani, cand peste jumatate dintre companiile de transport rutier din Romania isi vor declara insolventa, potrivit estimarilor Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).
In contextul masurilor luate pentru diminuarea efectelor produse de noul coronavirus, transportatorii romani au solicitat Guvernului excluderea soferilor profesionisti care opereaza transporturi rutiere internationale de la masura izolarii la domiciliu, pentru o perioada de 14 zile aplicata de CNSSU tuturor persoanelor asimptomatice care sosesc in Romania din tarile unde sunt confirmate cel putin 500 de cazuri.
„Masura nu ar trebui sa se aplice nici soferilor profesionisti care vin sau pleaca din tara cu microbuze/autocare/masini personale, iar autoritatile ar trebui sa verifice faptul ca sunt angajati ai firmelor de transport rutier din Romania folosind baza de date a Autoritatii Rutiere Romane (ARR).
Daca masura de izolare la domiciliu pentru o perioada de 14 zile se va aplica si soferilor profesionisti, saptamana urmatoare nu o sa mai avem cu cine sa facem transport rutier in Romania”, arata UNTRR. 
Peste 30.000 de soferi de camioane nu pot veni/pleca cu microbuze spre Europa de vest, in conditiile in care nu mai sunt zboruri. Peste 2.000 de soferi de camioane sunt zilnic pusi in autoizolare pentru 14 zile. UNTRR este deschisa la masuri suplimentare de control a starii de sanatate a soferilor profesionisti – controlul temperaturii, urmarirea simptomelor, dar acestia sa nu fie trimisi automat in carantina sau in autoizolare. De exemplu, in Polonia, doar soferii cu temperatura de peste 38 de grade sunt automat directionati la punctele de examinare medicala si sunt trimisi in carantina timp de 14 zile.

Articole similare

Ad