AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Urmatorul pas, logistica

Pe 26 septembrie, grupul Van Moer a deschis la Ghiroda, langa Timisoara, prima sa locatie logistica din Romania, un depozit de clasa A, de 3.000 m2. Prin aceasta mutare, grupul isi arata foarte clar intentia de a se dezvolta si investi in tara noastra si demonstreaza ca belgienii au planuri mari aici si nu au venit, ca multe alte companii straine, doar in cautare de soferi ieftini si buni.

 

Evenimentul de lansare a reunit reprezentanti ai multor companii belgiene prezente in Romania si autoritati locale si s-a bucurat de participarea amba- sadorului Belgiei in tara noastra, Philippe Beke.
Deocamdata, depozitul nu este ocupat la capacitate, dar, asa cum a estimat Joost Van Lierde, purtatorul de cuvant al grupului Van Moer, in sase luni va fi plin. Aici se vor desfasura operatiuni de cross-docking, dar si stocare si manipulare, plus alte procese cu valoare adaugata, atunci cand clientii vor cere asta.
„Cand iei hotararea de a deschide un depozit trebuie sa existe de la inceput o baza de clienti care sa permita activitatea la stadiul de breakeven. Deocamdata avem aici 3.000 m2, dar ne dorim ca in viitor sa ne permitem sa dublam capacitatea. Clientii din depozit sunt companii mijlocii din zona Timisoarei, afaceri locale, dar speram ca in viitor sa putem avea colaborari si cu jucatorii mari de pe piata“, a aratat Alain Schodts, director general Van Moer Romania.
Exista deja un client care trimite zilnic un camion la depozitul din Timisoara, unde produsele sunt pregatite pentru distributie, iar a doua zi sunt trimise mai departe catre clienti. Pentru moment distributia se face prin intermediul partenerilor.
Van Moer cauta fluxuri de marfa care sa lege Romania de Belgia, pe langa celelalte existente deja, cum ar fi transportul de hartie din Gent in Bucuresti, sau din Olanda, relatie pe care Van Moer lucreaza deja pentru Delhaize, printre altii. „Va trebui sa gasim volume si pentru retur, sunt multi producatori aici care isi vand produsele in Benelux sau Germania. Noi avem curse zilnice Anvers-Germania, asa ca putem lua marfa din Romania catre Germania, si de acolo reincarcam pentru Belgia. Dorim sa construim o retea care sa ne ajute sa optimizam fluxurile de marfa. Avantajul nostru in zona este tocmai faptul ca suntem o companie mica si putem concura prin flexibilitate. Conducem o nava mica, iar pentru navele mici este mai usor sa schimbi cursul“, a afirmat Joost Van Lierde.
Depozitul din Timisoara va acoperi in principal Romania si fluxurile din/spre Belgia.

Dezvoltare in functie de oportunitati
Grupul Van Moer a venit in Romania in 2011 si pana in septembrie derula doar operatiuni de transport si expeditii, nu si logistica. „In general, din cauza lipsei soferilor, companiile straine cauta sa infiinteze firme-satelit in UE, dar noi am decis sa venim in Romania, care pentru noi a fost o oportunitate. Puteam alege alte tari, cum ar fi Polonia, dar noi am vazut Polonia doar ca o piata unde poti merge sa cauti soferi si atat, nu este …

Articole similare

Ad
Ad