Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Van Hool a construit primul autocar etajat electric pe baterii

Van Hool, producătorul belgian de autobuze, autocare și vehicule industriale, a construit în premieră un autocar electric etajat pe baterii. Noul model TDX25E are o capacitate de transport de 69 de pasageri (18 pe puntea inferioară și 51 pe cea superioară) și o autonomie de până la 500 km, în funcție de condițiile climatologice și de topografia traseului. TDX25E este destinat pieței din Statele Unite, unde va fi folosit pentru transport de angajați sau curse de linie.

În urmă cu exact un an, Van Hool a livrat în SUA primul său autocar electric 100% cu baterie, CX45E, din care a vândut 22 de unități. De altfel, în ultimele decenii, Van Hool a construit peste 1.200 de vehicule cu sistem de acționare electric (troleibuz, motor pe hidrogen, baterie și hibrid). Atât CX45E, cât și noul TDX25E folosesc componente electrice, inclusiv un motor Siemens și baterii Proterra.

„Reacţia pozitivă a clienților americani faţă de modelul CX45E ne-a determinat să dezvoltăm şi varianta etajată, cu o capacitate mai mare de pasageri. Experiența noastră în trecut cu sistemele de acționare electrică și, recent, cu CX45E, ne-a ajutat cu adevărat cu dezvoltarea rapidă și testarea cuprinzătoare a TDX25E”, a declarat Filip Van Hool, CEO Van Hool.

Parteneriatul dintre Van Hool și distribuitorul său de pe piața nord-americană, ABC Bus Companies, Inc. a început acum 34 de ani. În prezent, nu mai puţin de 11.000 de autocare și autobuze Van Hool circulă pe drumurile nord-americane, deservind o bază largă de clienți, inclusiv o serie de mari companii din Silicon Valley, care organizează navete pentru angajații lor.

Van Hool, cu sediul în Koningshooikt, Belgia, va împlini în 2022 nu mai puţin de 75 de ani de activitate. Majoritatea autobuzelor şi autocarelor produse sunt destinate Europei și Americii de Nord. Van Hool are aproximativ 3.500 de angajați în întreaga lume, dintre care majoritatea lucrează la unitățile de producție din Koningshooikt (Belgia) și Skopje (Macedonia de Nord).

Articole similare

Ad