Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VARTA® PROMOTIVE AGM UN PARTENER DE ÎNCREDERE PENTRU IERNILE RECI

Temperaturile sub zero grade sunt deseori motivul pentru care multe baterii se descarcă, ceea ce face ca iarna să fie o perioadă foarte dificilă pentru bateriile autocamioanelor. Pentru a evita timpii de staționare din cauza bateriei, Clarios, liderul pieței globale de soluții avansate de stocare a energiei, a dezvoltat VARTA ProMotive AGM în colaborare cu cei mai importanți producători de camioane. Tehnologia AGM face ca bateriile pentru camioane să fie mai fiabile și mai durabile decât bateriile convenționale.

Testat în condiții extreme

Anders Johansson deține o companie de transport în Suedia, fiind, în același timp, și manager de flotă, și șofer. Aproape cinci nopți pe săptămână și le petrece în camion, adeseori la temperaturi sub zero grade și în întuneric aproape constant, factori care afectează frecvent bateriile. Cel puțin până să folosească baterii VARTA ProMotive AGM. „Atunci când petreceți atât de multe ore pe drum, luminile, la care se adaugă un cuptor cu microunde, un frigider, iPad și cafetiera sunt elemente esențiale pentru a-ți face treaba în condiții cât mai aproape de normal. Și, bineînțeles, un încălzitor de cabină”, spune el.

Toate aceste aparate sunt alimentate de baterie. Cu tot mai multe funcții de confort și siguranță disponibile în autovehicule, consumul de energie al bateriilor crește. Astfel, descărcate în mare măsură după fiecare staționare peste noapte, bateriile trebuie încă să furnizeze energie pentru a porni dimineața, chiar și pe timp de iarnă geroasă. Bateriile VARTA AGM își arată utilitatea și forța mai ales în astfel de situații. AGM Technology împreună cu tehnologia sa patentată PowerFrame® generează energie mai mult decât suficientă pentru o putere de pornire excelentă chiar și la temperaturi de -20 OC.

De când a instalat VARTA ProMotive AGM în flota sa, motoarele pornesc imediat chiar și după ce au fost oprite pentru o perioadă lungă de timp. Pentru Johansson, aceasta era o problemă majoră pe care bateriile nu reușeau să o rezolve. „Dacă ești blocat în mijlocul unei păduri aici, în nordul îndepărtat, cel mai apropiat atelier poate fi la 250-300 km distanță. Acesta este motivul pentru care în trecut șoferii adesea nu opreau motorul peste noapte pentru a fi siguri că mai există suficientă energie electrică în dimineața următoare.” De acum, acest lucru nu mai este necesar. Johansson economisește mult combustibil și bani, în ciuda prețului de achiziție ușor mai mare al VARTA ProMotive AGM în comparație cu alte baterii. „Acum, șoferii se pot odihni cu încălzirea pornită și pot folosi toate echipamentele electronice și electrice care le asigură confortul în cabină cu încrederea că dimineață camionul lor nu va avea nicio problemă să pornească”, spune Johansson.

Ce este VARTA ProMotive AGM?

AGM este acronimul de la Absorbent Glass Mat. Fibra de sticlă absoarbe electrolitul, ceea ce previne scăderea capacității cauzate de stratificarea electrolitului. De asemenea, crește stabilitatea ciclurilor de încărcare-descărcare ale bateriei, care este astfel mai rezistentă la temperaturi ambientale extreme decât orice altă tehnologie de baterie de pe piață. Mai mult decât atât, pentru că acidul este fixat în separatoarele plăcilor, sistemul de gestionare a energiei împreună cu senzorul bateriei instalat în camion pot stabili cu precizie starea de funcționare și de încărcare a bateriei, pe toată durata de viață a bateriei și pot gestiona energia cu exactitate. Bateriile convenționale au o speranță de viață de doar 6 luni în cazul camioanelor de ultimă generație. Acestea trebuie să fie încărcate la fiecare 3 săptămâni și nu funcționează mai mult de 4 ore. Pe când o baterie AGM este mult mai puternică, funcționează până la 12 ore și nu este necesară reîncărcarea.

Programul VARTA Fleet: legătură directă cu producătorul

Complexitatea tot mai mare a camioanelor moderne reprezintă o provocare majoră pentru companiile de transport rutier. Pentru a se asigura că flotele sunt echipate cât mai bine pentru a le face față, VARTA nu a dezvoltat doar un produs fiabil, pregătit pentru viitor, sub forma unui sistem de baterie AGM, ci oferă, de asemenea, serviciul corespunzător prin programul său VARTA Fleet Program. Principala caracteristică a acestui program este că oferă managerilor de flote contact direct și asistență tehnică.

Consultanță tehnică din partea producătorului. Prin înregistrarea gratuită pe site-ul www.varta-automotive.com/fleet, membrii vor primi informații personalizate

  • sfaturi personalizate referitoare la flota lor
  • recomandări de achiziții strategice – cele mai recente tehnologii și tendințe
  • asistență în ceea ce privește întrebările legate de gestionarea bateriilor
  • opțiuni de analiză și optimizare a performanțelor bateriei ș.a.

CLARIOS Romania

Luiza Popa
0727 735 643
luiza.popa@clarios.com

Bogdan Bănicescu
0729 989 169
bogdan.banicescu@clarios.com

www.varta-automotive.com

Articole similare