Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VDL Bus & Coach va livra 51 de autobuze articulate Citea electric la Köln

Compania de transport public din Köln (Kölner Verkehrs-Betriebe – KVG) a comandat 51 de autobuze electrice articulate VDL Citea SLFA-181, cu design BRT (Bus Rapid Transit), ce urmează să fie livrate în cursul aului viitor. Aceasta este a treia comandă consecutivă de Citea electric a KVB, odată cu recepţionarea noilor vehicule flota operatorului german urmând să crească la 113 unităţi.

Cele 51 de modele Citea SLFA-181 comandate vor fi echipate cu cel mai mare pachet de baterii instalat vreodată, cu o capacitate totală de 525 kWh. Asta deoarece atât propulsia, cât şi sistemul climatic vor fi susţinute cu energie electrică. Citea SLFA-181 vor fi încărcate pe timpul nopţii la depou, prin sistemul pantograf montat pe plafon. Acesta va permite şi alimentări scurte, în staţii, pe durata zilei. Design-ul BRT le va conferi autobuzelor un aspect futurist, contribuind la imaginea modernă a oraşului.

VDL a lansat primul model de autobuz electric – Citea SLF-120 – în urmă cu 8 ani, în cadrul unei ediţii UITP. De atunci, producătorul olandez a livrat în Germania peste 100 de vehicule cu propulsie electrică, către Köln, Münster, Osnabrück, Oberhausen-Bottrop, Leipzig şi Kiel.

Articole similare

Ad