Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vehiculele electrice PSA au primit trofeul

Vehiculele electrice ale Grupului PSA au primit distincția „Vanul Anului 2021”, cea mai importantă din industria de profil, din partea juriului de specialitate International Van of the Year (IVOTY), care a apreciat dezvoltările tehnologice în materie de electromobilitate ale acestei familiei de utilitare

La cea de-a 30-a aniversare a evenimentului, decernarea trofeului „Van of the Year” a avut loc online, pe 17 decembrie 2020. Peugeot e-Expert, Citroën e-Jumpy, Opel Vivaro-e, dezvoltate împreună de alianța PSA, au fost prima opțiune a celor mai mulți dintre cei 24 de membri ai juriului IVOTY, acumulând 131 de puncte. Ceilalți doi finaliști de la Mercedes-Benz – eSprinter și ultima generație Vito – s-au situat pe pozițiile a doua și respectiv a treia, cu 55 și 36 de puncte, în timp ce Ford, Transit Active & Trail, a fost al patrulea. Anunțul a fost făcut în cadrul unei transmisii speciale, pe site-ul juriului, de către Jarlath Sweeney, președintele IVOTY.

Comentând realizările PSA, aflat la al doilea astfel de premiu din ultimii trei ani, Jarlath Sweeney a felicitat Grupul PSA pentru „cercetarea, dezvoltarea și investițiile sale în producerea unei game excelente de autoutilitare cu motor electric, care depășesc așteptările și nu lasă loc de compromisuri”.

Xavier Peugeot, vicepreședintele diviziei de vehicule comerciale ușoare a Grupului PSA, a declarat la aflarea știrii că „PSA este foarte mândru și fericit că primește prestigiosul premiu Van of the Year 2021. Acest premiu confirmă succesul vanului nostru compact și relevanța strategiei de electrificare pe care am proiectat-o pentru gama de utilitare ușoare, în care electrificarea vine fără niciun compromis din partea clienților.”

Trofeul IVOTY 2021 – dedicat lui Anders Karlsson, membru al juriului din Suedia, care a decedat recent – a fost prezentat lui Xavier Peugeot la sediul PSA din Paris, în ianuarie 2021.

Printre motivațiile/comentariile membrilor juriului cu privire la alegerea grupului de vehicule electrice Groupe PSA ca IVOTY 2021 s-au numărat:

„Tripletele PSA sunt primele autoutilitare electrice care vor fi vândute în toată Europa cu o autonomie de peste 300 km. Acestea au o construcție solidă, o manevrabilitate ridicată și, cu excepția nivelurilor de zgomot mai mici, nu prezintă nicio mare diferență comparativ cu versiunile similare diesel.”

„Cu versiunea complet electrică a autoutilitarei lor compacte, trio-ul PSA oferă un imbold extraordinar în implementarea e-mobilității în aplicațiile profesionale și motivează extinderea transportului fără emisii. De acum, în orice afacere de transport, costurile de operare pentru întreaga durată de viață (TCO) a autovehiculelor electrice pot fi la același nivel cu cel al versiunilor cu motoare termice. Este un pachet convingător, cu un concept flexibil de două baterii, suficient de puternice, cu transmisie lină și silențioasă și un încărcător performant DC oferit în standard.”

„e-camionetele PSA stabilesc un nou standard și promovează progresul, exact ceea ce trebuie să inspire un demn deținător al titlului «Van of the Year»”. Cu atât mai mult cu cât PSA a dezvoltat o gamă largă de versiuni, de la autoutilitare la microbuze, oferind aproape aceleași sarcini utile și zone de încărcare ca și corespondentele diesel.”

„PSA a reușit să aducă pe piață o autoutilitară care are toate calitățile unui van cu motor termic, dar pentru prima dată cu o autonomie suficient de mare – de până la 330 km cu o singură încărcare – adecvată pentru orice aplicație zilnică.”

Juriul IVOTY este format din 24 de editori și jurnaliști specializați în vehicule comerciale din întreaga Europă și din Rusia și a ales câștigătorul în fiecare an, începând din 1992. România este reprezentată la IVOTY de revista Tranzit.

Procesul de alegere și vot este validat independent de RHA, din Marea Britanie. 

Articole similare