Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Verdict în cazul Amazon versus sindicatul Verdi: lucrul duminica este ilegal

Se poate lucra, în mod excepțional, duminica în timpul Postului Crăciunului, la o companie de de retail online/curierat în Germania? Disputa cu privire la această întrebare a fost tranșată acum de Curtea Federală Administrativă.

Cel puțin în această fază, Curtea a pus capăt unei dispute ce ținea de un an de zile între retailerul Amazon și sindicatul lucrătorilor Verdi cu privire la lucrul duminica în Advent (Postul Crăciunului). Instanța din Leipzig a confirmat miercuri o hotărâre anterioară a Curții Administrative Superioare (OVG) din Münster, care anulase permisul pentru munca în duminicile din sărbătoarea de dinainte de Crăciun. Disputa juridică a vizat centrul logistic din Rheinberg aflat în Renania de Nord-Westfalia. Totul a pornit de la o solicitare pe care Amazon a făcut-o în 2015 pentru mai multe din depozitele sale care livrau comenzi online, justificând cererea mare de la final de an. Landul Renania de Nord-Westfalia aprobase lucrările în două duminici, iar sindicatul Verdi a contestat decizia.

Conform Legii privind orele de lucru, munca în ziua de duminică poate fi aprobată în mod excepțional dacă „circumstanțe speciale pentru a preveni daune disproporționate” impun acest lucru. „Condițiile speciale sunt situații speciale temporare care au o cauză externă. Deci nu trebuie create de angajator însuși ”, a decis Curtea Administrativă Federală. Curții Administrative Superioare a constatat că Amazon a stimulat comenzile prin promisiuni de livrare pe termen scurt – Livrare în aceeași zi. Retailerul a anunțat că dorește să examineze cu atenție decizia judecătorilor administrativi federali. Hotărârea nu impactează businessul actual, cu toate acestea, avocatul Amazon companiei a spus că Amazon vede în continuare nevoia de a depune cereri pentru a obține permise de muncă duminica.

Foto: newsweek.com

Articole similare

Ad