Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Versiunile electrice ale consacratului Bulli, disponibile din toamna

Noile Volkswagen ID. Buzz si ID. Buzz Cargo au fost prezentate in premiera mondiala la Hamburg, in Germania, si reprezinta prima gama de vehicule comerciale de marfa si pasageri integral electrice din Europa. Acestea sunt echipate cu cele mai noi sisteme de siguranta si asistenta si ofera un nivel ridicat de confort, pastrand aerul usor retro al primului Bulli.

Noile versiuni ale VW Bulli electric – ID.Buzz si ID. Buzz Cargo – vor fi construite la fabrica Volkswagen din Hanovra, Germania, si au la baza kitul modular Electric Drive (MEB) al grupului. Prima platforma scalabila de productie in masa pentru masini integral electrice permite o dezvoltare ulterioara evolutiva a software-ului si tehnologiei, de care beneficiaza nu doar modele noi, cum ar fi ID. Buzz, ci si modele aflate deja in operare, prin intermediul actualizarilor „over-the-air”.

„Ambele versiuni ale ID. Buzz sunt pionieri in sustenabilitate, fabricarea si transportul lor fiind neutre din punct de vedere al amprentei de carbon. Folosim materiale sintetice reciclate, iar la interior nu am utilizat piele naturala”, a declarat Carsten Intra, presedintele Consiliului de administratie al Volkswagen Vehicule Comerciale.

ID. Buzz si ID. Buzz Cargo sunt echipate cu sisteme si solutii tehnice noi. Astfel, sistemul local de avertizare „Car2X”, care utilizeaza semnale de la alte vehicule si infrastructura de transport pentru a detecta pericolele in timp real, este oferit in configuratia de baza. De asemenea, sunt incluse in standard functia de franare de urgenta „FrontAssist”, iar la versiunea monovolum si sistemul de asistenta la mentinerea benzii de circulatie „Lane Assist”.

Optional pot fi adaugate „Travel Assist”, care permite conducerea partial automatizata pe intreaga plaja de viteza si, pentru prima data, schimbarea asistata a benzii de circulatie pe autostrada, precum si „Functia de memorie”, pentru parcare automata pe o ruta salvata anterior.

Sistem eficient de propulsie

ID. Buzz si ID. Buzz Cargo vor fi dotate cu o baterie de 77 kWh, ce va alimenta motorul electric de 150 kW. Pozitia bateriei, integrata in podeaua tip „sandwich”, si sistemul de propulsie electric usor au ca rezultat o buna distributie a greutatii si un centru de greutate scazut al vehiculului. Se optimizeaza astfel manevrabilitatea si agilitatea.

Bateria litiu-ion poate fi incarcata de la sursa de curent alternativ (AC) de 11 kW sau, prin intermediul unui conector CCS, de la o statie de incarcare rapida de curent continuu (DC), la o putere de pana la 170 kW. In aceasta ultima varianta, incarcarea bateriei de la 5 la 80% se face in aproximativ 30 de minute.

Folosind cel mai recent software, noua gama de modele electrice Bulli va oferi in viitor si functia „Plug & Charge”, prin care ID. Buzz se va autentifica la statiile de incarcare rapida DC compatibile prin intermediul conectorului de incarcare folosind standardul ISO 15118.

Spatios, confortabil, versatil

Soferii si pasagerii ID. Buzz vor experimenta conducerea noilor Bulli intr-un interior spatios si confortabil. In atmosfera prietenoasa, de tip lounge, a versiunii MPV, cinci persoane se vor bucura de un spatiu generos si o capacitate de 1.121 l pentru bagaje. In plus, daca al doilea rand de scaune este rabatat, capacitatea de incarcare creste pana la 2.205 l.

Modelul ID. Buzz Cargo poate fi configurat cu doua sau trei locuri in fata si perete despartitor intre cabina si compartimentul de marfa de 3,9 m3. Versiunea cargo electrica poate incarca doi europaleti in pozitie transversala.

O caracteristica a ID. Buzz si ID. Buzz Cargo este ampatamentul lung de 2.988 mm, aproximativ acelasi cu cel al actualului T6.1. Lungimea ambelor versiuni este de 4.712 mm, inaltimea este de 1.937 mm, iar latimea, 1.985 mm (cu 81 mm mai lat decat un T6.1).

Principiul de constructie aerodinamic s-a pastrat si la noua generatie Bulli, coeficientul de rezistenta la frecarea cu aerul fiind de 0,285 in cazul ID. Buzz si de 0,29 pentru ID. Buzz Cargo, ceea ce contribuie la reducerea consumului de energie si la sporirea autonomiei.

Comenzile la nivel european pentru ID. Buzz si ID. Buzz Cargo vor putea fi primite din mai, pentru livrari in toamna acestui an.

Articole similare

Ad