Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vestas va livra 10 turbine eoliene pentru parcul eolian din Iași

Producătorul global al industriei energetice pentru soluții de energie durabilă, Vestas a anunțat că va livra 10 turbine eoliene pentru parcul eolian de la Ruginoasa, județul Iași, din România.

Comanda primită de la DTEK Renewable International și Moldova Eolian include furnizarea, instalarea și punerea în funcțiune a turbinelor eoliene V162-6,2 MW în regim de funcționare de 6,0 MW la o înălțime a butucului de 125 m. De asemenea, contractul va garanta mentenanța și funcționarea turbinelor timp de 20 de ani.

O singură turbină eoliană va produce anual între 16 și 30 GWh de electricitate, în funcție de viteza medie anuală a vântului.

„Vestas este încântat să livreze în România tehnologia turbinei noastre, care valorifică versatilitatea și performanța puternică a tehnologiei platformei EnVentus, următoarea generație a Vestas în evoluția turbinelor eoliene. Mulțumirile noastre se îndreaptă către DTEK Renewable International și Moldova Eolian pentru încrederea acordată în noi.”, a declarat Nils de Baar, președintele Vestas Europa de Nord și Centrală.

Livrarea turbinelor va începe în al treilea trimestru al anului 2023, iar punerea în funcțiune este programată în al patrulea trimestru al anului 2023.

Articole similare

Ad