Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VGP se extinde in cele 5 parcuri existente. Doua noi locatii sunt in plan de achizitie.

VGP, furnizorul paneuropean de logistica si imobiliare semi-industriale de inalta calitate, isi continua extinderea prezentei in cele cinci parcuri detinute in Romania – Timisoara, Sibiu, Arad, Brasov si Bucuresti – in toate acestea avand unitati noi in constructie sau cladiri noi in curs de autorizare. Pana la jumatatea anului VGP va avea aproximativ 270.000 m2 construiti si alti 100.000 m2 in curs de autorizare. Toate cladirile vor avea certificare cel putin BREEAM Very Good.

Numai in 2021 VGP a inceput constructia a 90.000 m2 in Romania, in parcurile logistice din Bucuresti Nord, Arad si Brasov, care urmeaza sa fie date in folosinta in curand.

„Pana la jumatatea anului vom avea aproximativ 270.000 m2 construiti si alti 100.000 m2 in curs de autorizare”, a declarat Dana Bordei, Country Manager VGP Romania. „In acest an VGP se extinde in alte doua locatii, marind disponibilitatea noastra de terenuri din Romania la aproximativ 250 ha.”

Dupa un 2021 in care nu s-au inregistrat tranzactii de spatii foarte mari – si asta ca urmare a faptului ca multe dintre centrele mari de retail s-au mutat in spatii noi de doar cativa ani – 2022 incepe cu miscari in randul clientilor de centre de distributie XXL, care cauta locatii in afara Bucurestiului pentru toti chiriasii ce au deja astfel de facilitati in Bucuresti.

Cereri importante de spatii logistice se inregistreaza in Bacau, Brasov si Timisoara, dar multi clienti noi par sa caute optiuni si in Arad si in sudul tarii.

Pe langa distribuitorii de marfuri generale si cei cu activitati cu valoare adaugata in domeniul automotive, VGP se confrunta cu o cerere venita si din partea comerciantilor cu amanuntul de produse alimentare online, care sunt foarte activi in asigurarea de noi locatii in jurul marilor orase, cu cativa nou-veniti pe piata romaneasca.

De asemenea, potrivit Danei Bordei, se cristalizeaza tot mai mult tendinta ca Romania sa devina centrul logistic al regiunii Europa de Sud-Est pentru multi clienti regionali, cu distributie chiar si in Orientul Mijlociu.

„Datorita locatiilor de prima mana ale VGP, cu o vizibilitate foarte mare, portofoliul atrage chiriasi care au o valoare adaugata prin faptul ca se afla la intersectia unor coridoare majore de trafic intens, respectand in acelasi timp si imaginea brandului.”

VGP Park Bucuresti Nord este dezvoltat pe un teren de aproximativ 250.000 m2 si va avea o suprafata totala potential inchiriabila de aproximativ 120.000 m2 impartita in 4 cladiri.

Pozitionat exact la intersectia autostrazii A3 cu soseaua de centura a Bucurestiului si avand acces direct la ambele, VGP Park Bucharest este amplasat ideal pentru a asigura un acces direct si rapid la centrul orasului, precum si o conexiune perfecta pentru distributia in jurul Bucurestiului si spre nord prin autostrada A3 spre Ploiesti si Brasov.

Amplasarea in partea de nord a Bucurestiului ii asigura accesul la forta de munca disponibila din aceasta parte a Bucurestiului, ceea ce il face ideal pentru companiile care activeaza in domeniul logisticii, comertului electronic si comertului cu amanuntul, fiind un amplasament perfect cu acces direct la centrul orasului pentru distributia pe ultimul kilometru. Parcul ofera flexibilitate potentialilor chiriasi in ceea ce priveste amenajarea si optiunile de tip build-to-suit.

VGP Park Arad, dezvoltat pe un teren de 39 ha, cu o suprafata potentiala de inchiriere de pana la 200.000 m2, este pozitionat strategic in limitele orasului Arad, cu o conectivitate perfecta la retelele rutiere europene, localizat adiacent autostrazii A1 si la doar 50 km distanta de Timisoara si punctul de frontiera (Nadlac). VGP Park Arad urmeaza sa dea in folosinta 28.500 m2 de depozite in aceasta primavara.

VGP Park Brasov este dezvoltat pe o suprafata de aproximativ 390.000 m2 si va avea un potential total de 180.000 m2 spatiu disponibil de inchiriat. Parcul logistic este situat adiacent orasului si soselei de centura Brasov si are acces direct de pe drumul european E68 catre Sibiu, fiind foarte aproape de legatura cu viitoarea autostrada A3 Bucuresti-Brasov-Sibiu. VGP Park Brasov a finalizat in 2021 livrarea cu succes a primei sale cladiri de 9.500 m2, cea de a doua cladire, avand 27.500 m2, urmand sa fie data in folosinta, de asemenea, in aceasta primavara.

Noua cladire va avea flexibilitatea pentru a gazdui operatiuni mici si mijlocii, precum si pentru a indeplini cerintele pietei locale pentru astfel de spatii.

In acelasi timp, VGP Park Sibiu si VGP Park Timisoara sunt inchiriate complet si exista aici posibilitati de extindere. Alte doua noi locatii se vor adauga in acest an la portofoliul VGP in Romania, unde dezvoltatorul belgian este prezent inca din 2007.

VGP se extinde cu repeziciune  in intreaga Europa

VGP a anuntat ca a incheiat 2021 cu un venit de 79,7 milioane de euro in urma acordurilor noi de inchiriere semnate, de 1,3 milioane de metri patrati, la care se adauga alti 102.000 m2 de depozite ale caror contracte de inchiriere s-au reinnoit.

Germania a contribuit la jumatate din suprafata nou-inchiriata (37,5 milioane de euro), in timp ce celelalte filiale au avut rezultate apropiate: Republica Ceha 10,2 milioane de euro, Spania 5,4 milioane de euro, Ungaria 4,3 milioane de euro, Romania 3,5 milioane de euro, Italia 3,3 milioane de euro, Austria 3,2 milioane de euro, Portugalia 2,4 milioane de euro, Slovacia 2,1 milioane de euro, Lituania 1,9 milioane de euro si Olanda 1,2 milioane de euro.

In total VGP a livrat anul trecut 26 de proiecte, care reprezinta un record de suprafata de inchiriere de 652.000 m2, ceea ce echivaleaza cu un venit anual din inchirieri de 32 de milioane de euro.

La finalul anului erau in curs de constructie 50 de proiecte, reprezentand 1.478.000 mp de suprafata inchiriabila, care, odata inchiriata complet, va genera un venit anual din chirie in valoare de 93,9 milioane de euro. La finalul anului, 83,8% din depozitele aflate in constructie erau pre-inchiriate.

In ceea ce priveste proiectele viitoare, VGP si-a securizat in ultimele 12 luni un total de 4 milioane de metri patrati de teren pe care pot fi construite cladiri de 1,77 de milioane de metri patrati. Alte aproape 4 milioane de metri patrati de teren sunt in curs de achizitie, pe care se pot dezvolta, de asemenea, cladiri de circa 1,69 de milioane de metri patrati. Ultimele achizitii ridica banca de teren disponibila pentru dezvoltare la 10,9 milioane de metri patrati (o crestere de 43% fata de inceputul lui 2021), cu o suprafata de depozitare de minimum 4,98 de milioane de metri patrati. Ca valoare, o parte importanta a terenurilor detinute pentru dezvoltare sunt in Europa de Vest, in timp ce, ca suprafata, loturile sunt raspandite aproape egal intre regiunile in care VGP este prezent.

Grupul se va focusa pe expansiunea serviciilor oferite printr-o productie crescuta de energie verde folosita pentru consumul propriu, facilitandu-le clientilor tranzitia catre energie verde.

Pentru mai multe informatii vizitati http://www.vgpparks.eu

Articole similare

Ad
Ad