Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vialtis se implica intr-un nou proiect legat de taxele de autostrada

 Vialtis este, alaturi de consortiul compus din France Telecom, Bouygues, cu filiala ETDE, Kapsch si CS Systemes d’Information, unul dintre cei patru candidati care a raspuns la cererea de oferte „ecotaxa – vehicule de mare tonaj“.
Aceasta vizeaza implementarea in Franta a unui sistem de taxare specific vehiculelor de peste 3,5 t pe circa 15.000 km de sosele principale si autostrazi neconcesionate, sistem care ar urma sa aduca la buget peste 1,2 miliarde de euro/an pana in 2012.
 

Vialtis va distribui, in cele 27 de tari membre UE exceptand Franta, cartelele fara abonament pentru transportatorii rutieri care circula pe retelele taxate din aceasta tara. Cartelele vor fi disponibile direct la punctele de distributie si vor putea fi reincarcate in functie de traseele parcurse. In acest demers, compania se sprijina atat pe cele 10 filiale ale sale din Europa, cat si pe parteneri, mai ales asociatii ale transportatorilor rutieri.
Vialtis se prezinta pe piata europeana a taxei de autostrada ca viitoare SHT (Societate autorizata pentru plata taxei de autostrada) de referinta pentru distribuirea de cartele transportatorilor abonati, care vor beneficia astfel de toate avantajele, in special de reduceri. Compania isi propune ca, prin investitii de zeci de milioane de euro, sa devina un lider al taxei de autostrada si sa ofere transportatorilor rutieri o alternativa reala la ceea ce exista in prezent pe piata.

Articole similare