Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volkswagen a inceput constructia la o noua fabrica in Polonia

Grupul Volkswagen a pus piatra de temelie a celei de-a doua fabrici in Polonia, care va fi construita in Wrzesnia, la 50 km de actualul centru de productie din Poznán. In noua locatie va fi produs modelul VW Crafter, incepand din a doua jumatate a lui 2016. Evenimentul, la care au participat peste 200 de oameni, a fost gazduit de dr. Leif Östling, membru in consiliul de administratie al Volkswagen AG, responsabil cu divizia de vehicule comerciale, dr. Eckhard Scholz, presedintele consiliului de administratie al VW Vehicule Comerciale, si Jens Ocksen, presedintele consiliului de administratie al VW Poznán.
 

Au participat, de asemenea, prim viceprim-ministrul Poloniei si ministrul economiei, Janusz Piechocinski, maresalul voievodatului Wielkopolska, Marek Wozniak, si arhiepiscopul Stanislaw Gadecki.
„Odata cu noua investitie in Polonia, numarul de angajati ai grupului VW in aceasta tara va creste in cativa ani cu 3.000 de oameni, ajungand la nu mai putin de 16.000. In acelasi timp, va creste importanta Poloniei la nivel international in materie de productie de vehicule“, a declarat dr. Leif Östling cu prilejul ceremoniei asezarii pietrei de temelie.
Noua fabrica VW se va intinde pe 220 ha, echivalentul a peste 300 de terenuri de fotbal. Capacitatea anuala de productie planificata este de 100.000 de vehicule. Vor fi construite hale separate pentru productia de componente de caroserie si asamblare, un atelier modern pentru vopsitorie, precum si un parc logistic.
La fabrica VW din Poznán se asambleaza de mai bine de zece ani utilitarele Caddy si Transporter. 40% dintre piesele si componentele care sunt utilizate aici sunt furnizate de catre producatori polonezi.

Articole similare

Ad