Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Volta Trucks, un nou start-up european care va produce camioane electrice

Volta Trucks este un start-up suedez care vizeaza productia de camioane electrice. Astfel, modelul Volta Zero, de 16 t, va fi testat la Londra, in parteneriat cu DPD, incepand din 2021.

Volta Trucks vrea sa revolutioneze piata cu un camion special adaptat distributiei urbane. Potrivit companiei suedeze, Volta Zero va fi echipat cu o baterie de 160-200 kWh, pentru o autonomie intre 150 si 200 km. Capacitatea de incarcare a vehiculului va fi de 16 europaleti (maximum 8,6 t sarcina utila). De asemenea, anumite piese pentru caroserie si amenajarea interioara vor fi produse din in si rasina, gratiei contributiei tehnologice a Agentiei Spatiale Europene (ESA).

Astfel, camionul va fi produs intr-un mod foarte ecologic.

Scopul auto-stabilit al start-up-ului este de a deveni cel mai durabil producator de camioane din lume. Volta Zero nu va face insa compromisuri in ceea ce priveste confortul soferului si sisteme de asistenta si de siguranta oferite.

In prezent se lucreaza la prototip, iar primele teste practice vor fi desfasurate in parteneriat cu firma scandinava de coletarie Bring si Posten, dar si cu DPD. Compania britanica a anuntat ca doreste sa testeze Volta Zero in zona cu emisii ultra-scazute din Londra, iar datorita actionarii linistite, complet electrice, camionul va putea fi operat si pe timpul noptii.

Articole similare

Ad
Ad