Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks începe testarea în condiții reale a camioanelor integral electrice de construcții

În acest scop vor fi livrate în octombrie companiei Swerock două camioane grele FM și FMX ce răspund cerințelor tot mai mari legate de scăderea zgomotului și a emisiilor, în special în zone urbane sensibile. Acest pas vine după lansarea cu succes a camioanelor electrice de serie Volvo Trucks pentru transport urban și colectarea deșeurilor.

Spre deosebire de ele, „camioanele din segmentul construcțiilor necesită mai multă putere și robustețe, iar cele electrice nu fac excepție”, spune Jonas Odermalm, vicepreședinte pentru electromobilitate în cadrul Volvo Trucks. „Soluțiile noastre comerciale trebuie să îndeplinească necesitățile și cerințele pentru înaltă productivitate și disponibilitate, furnizând, în același timp, beneficiile emisiilor și zgomotului mai reduse, care vin la pachet cu un lanț cinematic integral electric.“

În cadrul acestor teste, camionul electric Volvo FM echipat cu mixer va livra ciment către clienți, iar Volvo FMX electric având cârlig hidraulic va fi utilizat în proiecte mai mari de infrastructură.

Proiectul va evalua modul în care vehiculele electrice pot fi folosite pentru a crește eficiența și a reduce impactul asupra mediului. În afară de analiza performanței în sine, testul va viza ecosistemul general al electromobilității, pentru a sprijini identificarea unor oportunități de alimentare în linie cu cerințele de productivitate. Beneficiile vehiculelor electrice pentru mediile urbane vor fi măsurate în termenii unui transport mai silențios, siguranței pe șantier și confortului pentru șofer.

„Aceste tipuri de teste sunt valoroase, ajutându-ne să înțelegem mai bine operațiunile clienților și modul în care electrificarea va avea un impact zilnic asupra acestora, în termenii ciclurilor de conducere, capacității de încărcare, disponibilității, distanței parcurse ș.a., și cu toate beneficiile utilizării unui transport mai curat și mai silențios,” declară Ebba Bergbom Wallin, Electromobility Business Manager Volvo Trucks.

În plus, testarea în condiții reale de operare oferă oportunitatea de a evalua modul în care vor fi utilizare și de a sublinia potențialele îmbunătățiri necesare înainte de a fi posibilă o adaptare la scară mai largă.

Swerock – unul dintre cei mai mari furnizori scandinavi de material și servicii pentru industria construcțiilor, cu peste 360 de cariere și 60 de fabrici de beton – are deja 15 mixere de beton hibride și prin noul proiect testează vehicule care merg complet pe electricitate.

Articole similare

Ad