Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks prezinta vehiculele comerciale autonome!

Acestea pot contribui la un transport mai eficient, mai sigur si mai curat, iar pe termen lung le pot aduce companiilor care au nevoie de servicii permanente de transport intre noduri logistice fixe o suplimentare a ofertelor, in conditiile in care cresterea consumului, dezvoltarea rapida a comertului electronic si criza de soferi fac tot mai dificila gasirea de moduri eficiente de transport.
 

Solutia Volvo Trucks este conceputa pentru sarcini frecvente si de rutina, caracterizate prin distante relativ scurte, volume mari de marfuri si precizie ridicata a livrarilor. Transporturile intre centre logistice sunt exemple tipice, dar pot fi considerate si alte situatii de utilizare, asa cum explica Mikael Karlsson, vicepresedintele diviziei de solutii autonome. „Sistemul nostru poate fi vazut ca o extensie a solutiilor avansate de logistica pe care multe industrii le aplica deja astazi. Deoarece folosim vehicule autonome cu zero emisii de gaze si fara nivel de zgomot, ele pot rula in orice moment al zilei sau al noptii. Solutia foloseste infrastructura rutiera si platformele de incarcare existente, facilitand recuperarea costurilor si permitand integrarea cu operatiunile existente.“
Operatiunea este efectuata de vehicule electrice autonome (cu lant cinematic si baterie identice cu cele utilizate pentru autocamioanele electrice Volvo), conectate la un serviciu cloud si la un centru de control al transportului, care sunt compatibile cu remorcile existente. Vehiculele sunt echipate cu sisteme sofisticate de rulare autonoma concepute sa localizeze pozitia actuala, la nivel de centimetri, pentru a monitoriza in detaliu si a analiza ce se intampla cu ceilalti utilizatori ai drumului, apoi sa reactioneze cu o precizie ridicata.
Centrul de control monitorizeaza continuu evolutia transportului si asigura o supraveghere precisa a pozitiei fiecarui vehicul, a incarcarii bateriilor, a continutului incarcaturii, a solicitarilor de service si a altor parametri. Ca in cazul procesului de productie industriala, viteza si progresul sunt adaptate, pentru a evita asteptarea inutila si pentru a creste precizia de livrare, astfel fiind posibile reducerea stocurilor tampon si cresterea disponibilitatii. Vehiculele care opereaza pe aceeasi ruta coopereaza intre ele, pentru a genera un flux optim.
In viitorul apropiat, solutia de transport a Volvo Trucks va fi dezvoltata si mai mult, alaturi de clientii selectati pentru aplicatii prioritare. Asta pentru ca, asa cum arata Claes Nilsson, presedintele companiei suedeze, „potentialul complet al industriei transporturilor nu a fost dovedit inca. Totul sugereaza ca nevoia globala de transport va continua sa creasca semnificativ in deceniul urmator. Daca trebuie sa satisfacem aceasta solicitare in mod durabil si eficient, trebuie sa gasim noi solutii. Pentru a asigura un sistem de fluxuri de marfuri care functioneaza bine, trebuie sa exploatam mai bine infrastructura existenta. Sistemul de transport pe care il dezvoltam poate constitui o suplimentare importanta a solutiilor de astazi si poate contribui la satisfacerea multor provocari cu care se confrunta societatea, companiile de transport si cumparatorii de solutii de transport.“

Articole similare

Ad