Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VW Transporter cu tractiune integrala implineste 25 de ani

Synco, primul Transporter cu tractiune integrala, a fost lansat in 1985, la mai mult de 10 ani de la prima propunere de producere a unui bus Volkswagen pentru off-road.
Acesta a fost dezvoltat in cadrul gamei Transporter, care s-a imbunatatit constant in urmatorii 18 ani. Odata cu lansarea modelului T5, ambreiajul Visco a fost inlocuit, din 2003, ambreiajul Haldex asigurand distributia fortei pe axe, Bus-ul Volkswagen cu tractiune integrala primind din acel moment denumirea complementara 4MOTION.
 

Dupa o perioada de constructie de 13 ani, odata cu cea de-a cincea generatie Transporter, tehnologia folosita este schimbata pentru a face fata noilor provocari, astfel ca vehiculele sunt dotate cu motoare mai puternice si program electronic de stabilitate (ESP).
Anul trecut au fost prezentate generatiile noi, imbunatatite, ale Multivan Transporter, Caravelle si California.
Unul din cei mai importanti pasi a fost facut in ceea ce priveste tehnologia de propulsie, toate motoarele turbodiesel (TDI) fiind inlocuite cu noua generatie de motoare Euro 5, cu sistem modern de injectie a combustibilului, Common Rail. Cele patru motoare noi TDI in patru cilindri cu capacitate de 2.0 l, dezvolta puteri de 84 CP, 102 CP, 140 CP si 180 CP. Motorizarile sunt mai silentioase si au un consum si emisii de CO2, in medie, cu 10% mai reduse.

Articole similare

Ad