Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ZF Friedrichshafen AG achizitioneaza divizia auto a BeeSpeed Automatizari

ZF Friedrichshafen AG a semnat cu prestatorul de servicii de inginerie BeeSpeed un contract de investitii si de cooperare, prin care se urmareste preluarea de la BeeSpeed a afacerii auto. BeeSpeed Automatizari S.R.L. are sediul in Timisoara si lucreaza de zece ani pentru Business Unit Sisteme de franare, Division Tehnologie de siguranta activa si pasiva (ZF TRW).
„BeeSpeed este un partener traditional si de incredere”, declara Manfred Meyer, directorul departamentului Inginerie, Business Unit Sisteme de franare.
 

„Prin aceasta preluare ne asiguram pe termen lung know-how-ul celor 75 de ingineri care lucreaza pentru noi si le oferim perspective excelente ca parte a concernului ZF.” ZF si-a consolidat pozitia de furnizor de sisteme nu doar in domeniile software si IT, ci si punctual in domeniul mecanic. „In felul acesta ne putem extinde si mai mult competentele in domeniul sistemelor mecanice inteligente”, subliniaza Meyer.
Acordul de investitii si de cooperare dintre ZF si BeeSpeed prevede desprinderea diviziei auto din BeeSpeed pana la inceputul anului 2018 si integrarea juridica in ZF la data de 1 ianuarie 2019. Partile au agreat sa pastreze confidentialitatea asupra pretului de achizitie. Directorul diviziei auto si asociatul BeeSpeed, Ing. Dr. Scridon Sever, se va afla si in viitor in fruntea echipei de ingineri.
Prestatorul de servicii de inginerie BeeSpeed a fost infiintat in anul 1994. Un pilon secundar, pe langa divizia auto, este domeniul tratarii apei. BeeSpeed va conduce in continuare independent activitatea acestei divizii.
ZF Friedrichshafen AG are in Romania 4.000 de angajati, in cele doua locatii din Timisoara si Roman. Fabricile fac parte din Business Unit Sisteme de protectie a pasagerilor, Division Tehnologie de siguranta activa si pasiva. Cifra de afaceri la nivel national realizata in 2016 s-a ridicat la 100 de milioane de euro.

Articole similare

Ad