Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pachetul Mobilitate 1 a trecut si in Comisia pentru Munca

Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale din cadrul Parlamentului European a votat joi, 7 februarie, in favoarea trimiterii in sedinta plenara din 13 februarie a Parlamentului din Pachetul Mobilitate 1 pentru care are competente, respectiv „Cerinte de control si norme speciale privind detasarea conducatorilor auto in sectorul transportului rutier“ si „Modificarea Regulamentului (CE) nr. 561/2006 in ceea ce priveste cerintele minime referitoare la perioadele de conducere zilnice si saptamanale maxime, pauzele minime si perioadele de repaus zilnic si saptamanal si a Regulamentului (UE) nr. 165/2014 in ceea ce priveste pozitionarea prin intermediul tahografelor.“

Votul electronic a inceput dupa ora 10.50, ora Bruxelles-ului si a fost unul destul de scurt, sedinta fiind prezidata de vicepresedintele Comisiei EMPL – Claude Rolin (ALDE). Acesta a reamintit ca aceste amendamente au fost supuse la vot pe 10 ianuarie in Comisia TRAN si au fost respinse, precizand totodata ca o larga majoritate a grupurilor parlamentare din Comisia TRAN este acum in favoarea recomandarii Conferintei Presedintilor ca cele trei dosare sa ajunga pe agenda plenarei, asigurandu-se astfel „ca si amendamentele votate in Comisia EMPL vor ajunge la vot la timp in plenara, sedinta care va avea loc in mod normal pe 13 februarie. Sunt cele 2 amendamente pe care EMPL are competente“, a spus Claude Rolin.
Primul dosar supus la vot a fost cel legat de detasare, cu amendamente de la 1 la 43, raportoare pentru aviz fiind Martina Dlabajova (ALDE). Dosarul a trecut cu 30 de voturi pentru, 17 impotriva si o singura abtinere. Imediat a fost supus la vot si cel de-al doilea dosar, cu amendamentele aferente, al raportorului Georges Bach (PPE), privitor la modificarea Regulamentului 561/2006 (timpii de conducere si odihna) si a Regulamentului 165/2014 (privind tahograful). Ca si precedentul raport, votul a fost in favoarea trimiterii in sedinta plenara, rezultatul fiind similar, respectiv 30 de voturi pentru, 17 impotriva si o singura abtinere.

Articole similare

Ad