In perioada urmatoare, ca efect al crizei sanitare si economice, vom asista la o polarizare sociala – oameni foarte bogati si foarte saraci – dar si o polarizare organizatorica si atitudinala – unii foarte nervosi, altii, chibzuiti. „In aceasta perioada, am invatat de la operatorii de transport ca nu este intelept sa asteptam sa treaca furtuna, ci sa ne adaptam din mers. Si, asa cum spunea Parintele Galeriu: «Nu fiecare furtuna vine sa iti distruga viata; unele vin sa-ti curete calea.» Este clar ca lumea care urmeaza sa vina nu este cea a oamenilor care au idei geniale, ci a celor care sunt capabili sa le puna in practica. In plus, va trebui sa muncim mult mai mult, daca vrem sa supravietuim”, a aratat Sandor Gabor, presedintele Institutului de Formare Profesionala in Transporturi Rutiere.
Angajatorii stiu acum pe ce angajati se pot baza, restul migrand deja spre alte oportunitati. Firmele se regrupeaza si se pregatesc sa lupte pentru a rezista perioadei dificile care va urma.
La ora actuala este importanta informarea corecta, inclusiv pentru soferi, iar acestia isi doresc siguranta, predictibilitate si responsabilitate. In aceasta perioada au supravietuit firmele in care exista o relatie buna intre angajator si angajati. De asemenea, conteaza capacitatea de a lua rapid decizii. „Viata este ca mersul pe bicicleta: ca sa iti mentii echilibrul trebuie sa te afli in permanenta in miscare.”