Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

90.000 m2 de spatii comerciale, livrati in a doua jumatate a lui 2018

Livrarile de spatii comerciale vor reveni pe un trend pozitiv in a doua jumatate a lui 2018, cand cel putin 90.000 m2 vor fi livrati in patru orase, in timp ce in Bucuresti nu este programata nicio deschidere, potrivit raportului H1 Romania Retail MarketBeat, realizat de Cushman & Wakefield Echinox.
In primul semestru din 2018, au fost livrate spatii noi insumand 14.000 m2 ?n cadrul proiectelor Bistrita Retail Park si Focsani Value Center, proiecte dezvoltate de Element Development, respectiv Prime Kapital. 

Stocul total de spatii comerciale a inregistrat o scadere neta prin inchiderea hipermarketului Carrefour si a galeriei comerciale din cadrul proiectului Vitantis Shopping Center, la inceputul acestui an, suprafata totala a proiectului in care mai sunt operationale magazinele Praktiker, Diego si Casa Rusu fiind de 36.000 m2.
Astfel, stocul de spatii comerciale moderne din afara Capitalei a ajuns la 2,43 milioane m2, in timp ce suprafata mallurilor, parcurilor de retail si galeriilor comerciale din Bucuresti masoara 1,19 milioane m2. Densitatea spatiilor comerciale la nivel national a ajuns la 184 m2/1.000 de locuitori, in vreme ce in Bucuresti a atins un nivel de 651 m2/1.000 locuitori, de 3,5 ori mai mare fata de media nationala.
Noi spatii comerciale vor fi livrate de catre dezvoltatorii NEPI Rockcastle si Prime Kapital in Satu Mare, Baia Mare, Roman si Slobozia, orase tertiare cu o cerere neacoperita de spatii de retail modern. Totodata, NEPI Rockcastle intentioneaza sa finalizeze pana la sfarsitul anului extinderea proiectului Shopping City Sibiu, cu o suprafata de aproape 10.000 m2.
In ceea ce priveste Bucurestiul, cel mai notabil eveniment din zona de retail din a doua jumatate a anului este deschiderea celui de-al doilea magazin IKEA din Romania si cel mare din Europa de Sud-Est, cu o suprafata totala de 37.000 m2, pe bulevardul Theodor Pallady. Anul viitor, zona comerciala a Bucurestiului se va extinde spre nord, pana in Balotesti, unde este asteptata deschiderea proiectului DN 1 Value Center, in timp ce proiectele Colosseum Retail Park, Promenada Mall si AFI Palace Cotroceni vor intra in proces de extindere.

Articole similare

Ad