O alta infractiune intalnita frecvent de avocati este parasirea locului accidentului, iar Emilia Bradea a prezentat la Conferinta Anuala a Transportatorilor Express de Marfuri din Romania un caz de care s-a lovit recent.
Acesta a avut in prim plan un sofer de duba care a oprit la un moment dat, in timpul serviciului, pentru a lua niste muncitori care i-au solicitat asta. La o trecere la nivel cu calea ferata, in urma unei frane, unul dintre pasageri a cazut si l-a reclamat la politie pe sofer, caruia i s-a spus in aceeasi seara la telefon ca victima se simte rau si ca merge la spital, deoarece a fost implicata intr-un accident.
Soferului i s-a deschis dosar penal, i s-a retinut permisul si i s-a cerut o suma de bani pentru ca victima sa-si retraga plangerea. Dupa ce s-a constatat ca nu era de fapt niciun prejudiciu – dar pana atunci au trecut patru luni – dosarul a fost clasat si soferului i s-a restituit permisul, dar in aceasta perioada in care nu a mai avut dreptul de a conduce el putea fi concediat. „Prin urmare, este indicat sa nu luati pe nimeni in masina cand faceti transport si sa le spuneti si soferilor asta, pentru ca puteti ramane fara permis fiind nevinovati. Si chiar pe mai mult de patru lui, deoarece dosarele penale pot dura si cinci ani“, atrage atentia Emilia Bradea.