Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bosch investește 21 de milioane de euro în a doua clădire de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj

  • Foto: Bosch

Bosch a inaugurat a doua clădire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj, după o investiție de circa 21 de milioane de euro desfășurată pe trei ani. Investițiile totale în cele două clădiri, începute în 2017, depășesc 50 de milioane de euro. Ceremonia de deschidere oficială a avut loc pe 23 aprilie, cu participarea managementului local Bosch și a reprezentanților autorităților și partenerilor locali. Noua clădire, construită din martie 2021, se întinde pe 10.000 de metri pătrați, distribuiți pe zece etaje, și este conectată de sediul existent prin două pasarele.

„În 2024, aniversăm, de asemenea, 30 de ani de prezență Bosch în România și ne bucurăm să marcăm acest moment și prin finalizarea unei investiții de o asemenea amploare, atât ca sumă alocată, cât și prin prisma utilității sale pentru Bosch și pentru industria din România, dar și prin modul exemplar de colaborare cu autoritățile locale. De 30 de ani, Bosch este un partener de încredere pentru societatea românească, iar această investiție de la Cluj subliniază angajamentul pe termen lung pe care Grupul Bosch îl are față de România.”,

a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. și reprezentantul Grupului Bosch în România.

„Această nouă clădire modernă, pe care o inaugurăm astăzi și de care eu personal sunt foarte mândru, completează beneficiile pe care le oferim colegilor noștri. Aceste facilități moderne și condiții de muncă care inspiră îi ajută să inoveze, să colaboreze și, astfel, să dezvolte, chiar aici, în România, soluții de ultimă generație ce au impact asupra viitorulului industriei mobilității la nivel global.”,

a declarat Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

„Prin consolidarea poziției Centrului de Inginerie din Cluj, experții noștri locali au o contribuție din ce în ce mai mare la procesul de transformare a companiei la nivel global. Fie că este vorba despre sisteme avansate pentru asistența șoferului, sisteme de direcție asistate electric, sisteme de propulsie tradiționale și electrice, sau diferite servicii pentru industria auto – la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj avem experiență vastă în dezvoltarea unor soluții software și hardware inovatoare. Proiectele tehnice complexe și contribuția directă la dezvoltarea produselor Bosch inovatoare, oportunitățile de dezvoltare profesională și personală, condițiile de muncă flexibile, birourile și laboratoarele moderne deja existente în Cluj-Napoca, Jucu, București și Sibiu, fac din Centrul de Inginerie Bosch unul dintre cei mai doriți angajatori în rândul inginerilor și specialiștilor IT în România,”

a continuat Matter.

Clădirea Centrului de Inginerie Bosch din Cluj oferă birouri și săli de ședințe moderne, cu un design atractiv, și diverse facilități, inclusiv zone pentru testarea mașinilor, spații pentru proiecte de inovație, o sală de conferință și zone de relaxare. Design-ul clădirii, de la parter până la ultimul etaj, îmbină elemente creative cu lumea dinamică a tehnologiei, fiecare etaj având o temă adaptată specificului activităților tehnice. De asemenea, clădirea include laboratoare tehnice moderne, spații de colaborare și muncă în liniște, precum și experiențe inedite de realitate virtuală. Printre facilitățile suplimentare, se află cantina și sala de sport deschise în 2021, menite să contribuie la starea de bine și sănătatea angajaților, stimulând prezența fizică la birou și combinând eficient telemunca cu prezența la sediu.

Bosch se concentrează pe susținerea sistemului educațional din România și pe dezvoltarea parteneriatelor cu autoritățile locale. Centrul de Inginerie din Cluj a stabilit parteneriate strategice pe toate palierele, cu mediul academic, autoritățile locale și parteneri comerciali. Printre cele mai importante proiecte educaționale se numără și colaborările cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea „Babeș-Bolyai”. Bosch a dezvoltat trei programe de masterat și patru cursuri universitare pentru studenți, oferind anual peste 50 de burse. De asemenea, peste 200 de tinere talente primesc mentorat și transfer de cunoștințe de la experții Bosch în diverse programe personalizate din cadrul Centrului de Inginerie din Cluj.

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, înființat în 2013, joacă un rol esențial în transformarea sectorului mobilității. Cu o amplă expertiză în ingineria fiabilității, în software, hardware și mecanică, centrul dezvoltă soluții inovatoare bazate pe inteligența artificială pentru conducerea automatizată și mobilitatea electrică și conectată. Colaborând cu alte locații Bosch din Europa Centrală și de Est și cu fabrica Bosch din Cluj, centrul dispune de soluții unice la nivel global. Extins recent în București și Sibiu, centrul contribuie cu peste 100 de invenții în fiecare an adăugate la portofoliul de proprietate intelectuală al Bosch.

Articole similare

Ad