Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Blocajele coridorului rutier nord-sud din Austria sunt ilegale

Comisia Europeană a dat un răspuns oficial la o plângere a guvernului italian, subliniind în mod clar mai multe încălcări ale legislației UE de către Austria. După cum a declarat în repetate rânduri sectorul transportului rutier comercial de mărfuri, mai multe interdicții de circulație impuse de Austria împotriva vehiculelor grele de marfă împiedică libera circulație rutieră a mărfurilor prin unul dintre coridoarele comerciale esențiale, încălcând astfel legislația UE.

Acesta a identificat în mod clar încălcări ale articolelor 34 și 35 din Tratatul privind funcționarea UE (TFUE). Aceste articole nu permit statelor membre să impună restricții cantitative între statele membre.

Raluca Marian, directorul de advocacy al IRU pentru UE, a declarat: „Negocierile de lungă durată la nivel guvernamental s-au dovedit a fi fără succes. Avem nevoie de acțiune acum. Cu această confirmare prețioasă în mâinile sale, ne așteptăm ca Italia să lupte în continuare la Curtea de Justiție cu sprijinul Comisiei Europene.”

Avizul motivat oferă o confirmare clară a lipsei de compatibilitate a interdicțiilor de circulație din Austria cu dispozițiile TFUE. Această preocupare a fost ridicată de mai multe ori de IRU și de mai multe asociații naționale de transport rutier de mărfuri în ultimii ani, fără un răspuns satisfăcător din partea Comisiei Europene până în prezent. Interdicțiile austriece reprezintă obstacole majore în calea comerțului dintre Italia și alte state membre, inclusiv în comerțul cu produse agricole esențiale, ceea ce a determinat Italia să ia măsuri.

sursa foto: IRU

Articole similare

Ad