Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CE: Platforma Temu va trebui să respecte cele mai stricte norme prevăzute în Regulamentul privind DSA

Comisia Europeană a desemnat în mod oficial magazinul online Temu drept “o platformă online foarte mare” (VLOP), conform Legii privind serviciile digitale (DSA). Temu a raportat o medie de peste 45 de milioane de utilizatori lunari în Uniunea Europeană, depășind astfel pragul stabilit de DSA pentru această clasificare.

Ca urmare a acestei desemnări, Temu trebuie să respecte cele mai stricte reguli din cadrul DSA în termen de patru luni de la notificare, adică până la finalul lui septembrie 2024. Printre obligațiile impuse se numără evaluarea și atenuarea riscurilor sistemice asociate serviciilor sale, inclusiv prevenirea listării și vânzării de bunuri contrafăcute, produse nesigure sau ilegale, și articole care încalcă drepturile de proprietate intelectuală.

Obligațiile suplimentare impuse platformei Temu includ o supraveghere mai atentă a produselor ilegale. Temu trebuie să analizeze riscurile sistemice specifice legate de difuzarea de conținut și produse ilegale, datorate designului și funcționării serviciului său și a sistemelor aferente. Rapoartele de evaluare a riscurilor vor fi furnizate Comisiei la 4 luni de la notificarea desemnării oficiale și ulterior anual.

De asemenea, Temu trebuie să implementeze măsuri de atenuare a riscurilor, cum ar fi prevenirea listării și vânzării de bunuri contrafăcute, produse nesigure și articole care încalcă drepturile de proprietate intelectuală. Aceste măsuri pot include modificarea condițiilor de serviciu, îmbunătățirea designului interfeței pentru o mai bună raportare și detectare a listărilor suspecte, îmbunătățirea proceselor de moderare pentru eliminarea rapidă a articolelor ilegale și perfecționarea algoritmilor pentru a preveni promovarea și vânzarea de bunuri interzise.

Temu trebuie să adopte măsuri sporite de protecție a consumatorilor, inclusiv întocmirea anuală de rapoarte de evaluare a riscurilor, care să analizeze efectele negative potențiale asupra sănătății și siguranței consumatorilor, cu un accent special pe bunăstarea fizică și psihică a minorilor.

Platforma trebuie să fie structurată astfel încât să prevină riscurile pentru siguranța și bunăstarea consumatorilor. Aceasta include sisteme eficiente de verificare a vârstei pentru a restricționa accesul la articole cu restricții de vârstă.

Articole similare

Ad