Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul de mărfuri pe Dunăre, o alternativă tot mai interesantă

Reprezentanți ai României, Republicii Moldova, Ucrainei, Statelor Unite ale Americii și ai Comisiei Europene s-au întâlnit zilele acestea la Chișinău, continuându-și munca împreună pentru îmbunătățirea rutelor comerciale prin Culoarele Solidarității de-a lungul coridorului Dunării.

Acest grup a început să se întâlnească vara trecută, când Rusia s-a retras din inițiativa de cereale la Marea Neagră și a atacat infrastructura portuară a Ucrainei în încercarea de a bloca exporturile de cereale ale Ucrainei. Ca răspuns, grupul a dezvoltat Planul de acțiune pentru Dunăre, enumerând soluții practice pentru creșterea capacității regionale de export prin rute alternative și a adus milioane de tone de exporturi agricole pe piețele globale.

Grupul s-a asociat pentru a stabili tranzitul pe timp de noapte și un management mai bun al navigației pe canalul Sulina, inclusiv schimbul regulat de date între România, Moldova și Ucraina. De asemenea, grupul a implementat sisteme de e-queuing în întreaga regiune și a facilitat managementul traficului la intrarea în portul Constanța. Grupul a inaugurat acum controale comune la frontiera ucraineană-moldovenească la punctul de trecere a frontierei Reni – proaspăt renovat, a stabilit un plan de control coordonat la punctul de trecere a frontierei Galați și a aprobat următorii pași pentru îmbunătățirea în continuare a fluxurilor de-a lungul coridorului Dunării. Împreună, grupul deschide calea pentru conectivitate și reziliență pe termen lung și urmărește oportunități suplimentare pentru a crește eficiența și a extinde utilizarea coridorului Dunării pentru importurile și exporturile de toate tipurile de mărfuri. Grupul și-a reconfirmat buna cooperare și s-a angajat să continue să lucreze împreună.

Articole similare

Ad