Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Semnalul de pornire pentru mega excursia electrică cu baterii: eActros 600 în drum spre cele mai nordice și cele mai sudice puncte din Europa

Mercedes-Benz Trucks a început marți, 11 iunie, de la Frankfurt am Main, cea mai amplă cursă de testare din istoria companiei. Cu „eActros 600 European Testing Tour 2024”, se intenționează ca două prototipuri aproape de serie ale noii nave amiral electrice eActros 600 să parcurgă peste 20 de țări europene, parcurgând peste 13.000 km fiecare cu o greutate totală de tractare de 40 de tone.

Punctele de atracție ale călătoriei efectuate de camioanele electrice cu baterii pentru distanțe lungi vor include punctele cele mai nordice și cele mai sudice din Europa continentală: Capul Nord din Norvegia și Tarifa din Spania. Karin Rådström, CEO al Mercedes-Benz Trucks, s-a urcat la volanul unuia dintre camioanele electrice pe primii kilometri. Turul a început neoficial încă dinainte, la sediul Mercedes-Benz Trucks din Wörth am Rhein și la sediul Daimler Truck AG din Leinfelden-Echterdingen.

Karin Rådström: „Aș dori să le mulțumesc inginerilor noștri care pornesc în această călătorie cu eActros 600. Tehnologia vehiculului pentru această transformare este pregătită. Transportul pe distanțe lungi pe bază de baterii electrice în Europa este posibil. Acum, politica și sectorul energetic trebuie să lucreze împreună, în colaborare cu producătorii de echipamente originale, pentru a impulsiona construirea infrastructurii publice de încărcare.”

Dobândirea de experiență pe o gamă largă de rute, cu un ochi pe consumul de energie

Cu „eActros 600 European Testing Tour 2024”, Mercedes-Benz Trucks intenționează să dobândească o experiență vastă pe o gamă largă de rute în diferite topografii și zone climatice, cu un ochi pe consumul de energie. Producătorul intenționează să împărtășească apoi aceste constatări cu clienții interesați.

Capacitatea ridicată a bateriei de peste 600 kWh și o nouă punte de tracțiune electrică deosebit de eficientă, dezvoltată în cadrul companiei, permit modelului eActros 600 să atingă o autonomie de 500 km fără încărcare intermediară. Intenția este de a schimba bateriile exclusiv la stațiile de încărcare publice. Călătoria se va îndrepta prin Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Slovenia, Italia, Monaco, Franța, Spania, Portugalia, Belgia, Olanda și Luxemburg.

Articole similare

Ad