Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DPD Portugalia investește în extinderea flotei sale electrice prin achiziționarea a 80 de noi vehicule Ford E-Transit

DPD Portugalia își consolidează angajamentul față de sustenabilitatea în afaceri, anunțând a treia etapă a procesului de decarbonizare a flotei prin achiziționarea a 80 de furgonete Ford E-Transit, 100% electrice, până la finalul anului. Noile vehicule vor completa flota actuală de 207 de vehicule electrice, active în 14 orașe din Portugalia.

Investiția vizează atingerea obiectivului Net Zero până în 2040 a companiei Geopost, cu 10 ani înainte de termenele stabilite de Acordul climatic de la Paris. Strategia prevede reducerea cu 90% a emisiilor poluante de grup, restul de 10% urmând a fi compensate prin alte măsuri și proiecte.

Alegerea vehiculelor Ford E-Transit de către DPD Portugalia s-a bazat pe caracteristicile lor distinctive, incluzând o autonomie de peste 300 de kilometri și o capacitate de încărcare de până la 15,1 m³, precum și soluții avansate de conectivitate. Aceste trăsături au făcut ca Ford E-Transit să devină cel mai bine vândut vehicul din segmentul său în 2023 în Europa, fiind considerat răspunsul ideal la nevoile actuale de mobilitate ale companiilor.

Procesul de decarbonizare a flotei DPD a început în 2019 cu încorporarea a 55 de vehicule electrice în Lisabona. În prezent, compania lider pe piața transportului expres din Portugalia are deja o flotă electrică de 30%. Cu investițiile planificate pentru acest an, se așteaptă ca acest procent să crească la 35%, vehiculele electrice urmând să fie disponibile în orașe, precum Lisabona, Porto, Seixal, Guarda, Coimbra, Évora, Viseu, Leiria, Faro și Funchal.

„DPD este conștient de impactul asupra mediului al activității sale și al sectorului de livrare în ansamblu și, prin urmare, se angajează să fie în fruntea sustenabilității. Această nouă investiție reafirmă misiunea noastră de a decarboniza piața internă de transport expres, ca promotori ai unei mobilități mai ecologice și ai unui avion mai durabil.”,

a declarat Olivier Establet, CEO al DPD Portugalia.

„Având productivitatea și sustenabilitatea ca axe principale ale ambelor companii, Ford Pro este mândru să poată colabora cu DPD în obiectivul său de maximizare a inovației în flota sa. Pentru a realiza acest lucru, ne bazăm pe gama de vehicule comerciale care au fost lideri în vânzări în Europa în ultimii nouă ani, în frunte cu E-Transit, cel mai bine vândut vehicul electric de două tone în Europa în 2023.”,

a precizat Marta Henríquez, director al Ford Pro pentru Spania și Portugalia.

Articole similare

Ad