Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MyCar Assistant, o aplicație românească concepută ca un asistent digital auto complex, a anunțat încheierea anului 2022 cu peste 50.000 de vehicule înregistrate prin intermediul platformei.

În acest an, MyCar Assistant mizează o creștere de 200.000 de automobile în aplicație, precum și pe extinderea rețelei de parteneri și atragerea de noi investiții.

Aplicația MyCar Assistant este concepută ca o aplicație mobilă de gestiune a datelor scadente pentru mașini personale și flote, tot astfel centralizând cele mai importante documente și obiecte pentru a veni în sprijinul șoferilor. Șoferii pot fi informați din timp cu până la 100 de tipuri de notificări, precum RCA-ul, ITP-ul, Rovinieta, extinctorul sau trusa medicală, economisind atât timp, cât și bani, prin evitarea potențialelor amenzi. Compania a atras, anul trecut, noi investiții și a lansat o versiune nouă a aplicației cu funcționalități îmbunătățite.

„Am reușit să avem în 2022 o creștere organică, de aproximativ 10% lunar a numărului de vehicule care sunt înregistrate în aplicație. De asemenea, am încheiat noi parteneriate care ne permit să venim și mai mult în sprijinul clienților noștri. De exemplu, cu ajutorul MyCar Assistant, prin parteneriatul încheiat cu Autonom Assistance, aceștia au acum posibilitatea de a solicita o platformă de tractare oriunde în țară, la un singur click distanță. Tot direct din aplicație, prin parteneriatul cu Ritter Broker, șoferii pot obține asigurarea RCA, urmând ca, în curând, să implementăm o funcție care permite eliberarea acesteia în mai puțin de un minut, totul pentru a ușura și eficientiza cât mai mult posibil administrarea unui autoturism.”,

a declarat Cristian Astaloș, fondator MyCar Assistant. 

București, Cluj, Constanța, Timișoara și Brașov sunt orașele cu cei mai mulți utilizatori. Anul trecut, utilizatorii au beneficiat de verificări primite constant în aplicație privind rapoartele cu situația generală a documentelor și a vehiculelor, evidența istoricului de mentenanță, situația asigurării RCA, administrarea șoferilor unei flote, administrarea daunelor, asistența privind starea vehiculelor sau evidența cheltuielilor. Însă, odată cu dezvoltarea noilor procese curente, dezvoltatorii se așteaptă ca anul acesta numărul de utilizări să se majoreze pentru funcțiile de obținere a asigurării RCA, administrare daune sau asset management.

Din cele peste 50.000 de vehicule înregistrate în platformă, 38.000 sunt deținute de persoane fizice, iar 12.000 fac parte din flote administrate pentru segmentul corporate. Pentru 2023, compania se așteaptă la o creștere de până la 150.000 de autovehicule înscrise de utilizatori persoane fizice și 50.000 deținute de companii. De asemenea, MyCar Assistant își propune să își extindă activitatea și pe piața din Republica Moldova, urmând ca, până la finalul lui 2023, aplicația să fie disponibilă și în alte cinci țări.

În prezent, platforma a atras zeci de clienți importanți și din zona corporate, printre aceștia aflându-se jucători din transport, servicii auto, construcții, IT, retail sau industria medicală, cu o medie de 50-60 de automobile per flotă. Gestionarea flotelor devine extrem de ușoară, atât pentru șoferii care pot adăuga direct în aplicație orice problemă a mașinii, cât și pentru fiecare administrator de flotă pentru a deține un control absolut și o imagine de ansamblu a acestora.

Aplicația MyCar Assistant este gratuită pentru persoanele fizice, iar pentru companii până la un număr de cinci autovehicule înscrise, totodată este disponibilă pentru descărcare din App Store, Google Play sau prin aplicația Web pentru laptop-uri sau tablete.

Conform analizei obținute de compania Cebia care monitorizează piața de publicitate auto, jumătate dintre mașinile rulate vândute în 2022 nu au avut menționată țara de origine.

Aproximativ 51,61% din ofertele mașinilor nu specificau în reclamă de unde provin acestea. Analiza a fost efectuată pe un eșantion de 252.000 de mașini listate. Printre cele mai predominante în rândul mașinilor care nu aveau proveniența declarată la momentul vânzării au fost BMW-urile, urmată de Volkswagen.

„Pe piața din România, mașinile Volkswagen sunt cele mai vândute, urmate de mașinile BMW. Cu toate acestea, în cazul mașinilor pentru care vânzătorii nu au indicat proveniența, ponderea mașinilor BMW a depășit-o pe cea a mașinilor Volkswagen (14,8% vs. .13,2%). Sunt în majoritate mașini importate din străinătate. Este logic ca BMW-urile să fie predominante în rândul mașinilor pentru care cumpărătorii nu cunosc țara de origine. Este cea mai căutată marcă de mașini de lux din România, ceea ce face posibil să câștigi mai mulți bani din vânzarea lor.”,

a declarat Martin Pajer, CEO al Cebia, o companie care îi ajută pe șoferi să verifice istoricul mașinilor uzate pentru a evita să fie victimele fraudelor.

În funcție de țara de origine, diferența de preț a unui vehicul BMW, vechi de 10 ani poate ajunge la 15.000 de lei, a completat Martin Pajer. Următoarele locuri pentru care dealerii nu au precizat originea l-a ocupat Mercedes-Benz cu 11,68% și marca Audi cu 8,75%.

Martin Pajer punctează că atunci când mașinile nu își au originea precizată, cu siguranță, există de cele mai multe ori un motiv. De asemenea, chiar dacă dealer-ul nu cunoaște țara reală de origine, nu este neobișnuit ca dealerii să nu o menționeze pentru a mării prețul vehiculului. Țara de origine nu este prevăzută pe certificatul de înmatriculare, însă poate fi aflată verificând istoricul mașinii. Totodată, tara de origine poate fi cunoscută, datorită înregistrărilor producătorului în sistemul de verificare a istoricului mașinii uzate de la Cebia.

„Clienții ar trebui să întrebe dealerii de unde a venit mașina și unde a fost condusă. În ceea ce privește uzura, există adesea o diferență între dacă un vehicul a fost condus pe drumurile germane sau, de exemplu, pe coasta Spaniei. Mai mult decât atât, mașinile sunt adesea importate din Europa de Vest, moriv pentru care ar fi mai greu de vândut în Germania, de exemplu. Dacă un dealer ascunde adevărata origine a unei mașini, este foarte probabil ca el să ascundă altceva, cum ar fi un vitezometru dat înapoi, sau accidente și avarii. Și asta poate fi o problemă serioasă.”,

a adăugat Martin Pajer.

Pe lângă verificarea istoricului autovehiculului, puteți afla și un turometru fals, dacă a fost accidentat serios sau avariat și câte avarii s-au produs, puteți vedea fotografii cu mașina după un accident, anul real de fabricație și prima înmatriculare, pentru a descoperi dacă mașina a fost furată sau multe alte informații de interes. Datele din sistem datează de până la 30 de ani. Mai mult, Cebia oferă și verificarea auto direct pe portalurile de publicitate Autovit, OLX, Carzz și Lajumate.