Ecolet, brandul grupului Alsendo dedicat segmentului B2C, a achiziționat operațiunile comerciale ale platformei Curier Online din România. Prin această achiziție, Ecolet își va consolida prezența grupului pe piața locală de logistică pentru e-commerce și își va îmbunătăți baza de clienți activi B2C și C2X cu cea a Curier Online. Achiziția face din Ecolet un partener cheie pentru afacerile mici și mijlocii, permițând clienților să beneficieze de o platformă mai avansată, cu opțiuni extinse de livrare și eficiență operațională sporită.
„România este o piață cheie pentru Ecolet și Alsendo. Achiziția operațiunilor comerciale ale Curier Online ne ajută să ne consolidăm prezența în regiune, construind în același timp o experiență logistică fără fricțiuni, scalabilă și condusă de tehnologie pentru clienții noștri. Această tranzacție reflectă și angajamentul nostru de a crea valoare rapid – prin integrarea portofoliilor de clienți activi, îmbunătățirea platformei și creșterea eficienței. Ca parte a grupului Alsendo, Ecolet este ideal poziționat pentru a conduce inovația în logistica e-commerce, atât local, cât și transfrontalier.”, precizează Oana Mandicescu, General Manager Ecolet.
Ca urmare a integrării, fluxurile operaționale și tehnologice vor fi optimizate, iar clienții vor beneficia de o platformă modernă și de o gamă mai largă de curieri. În plus, Courier Online nu va mai funcționa independent, iar clienții vor trece treptat către platforma Ecolet, care va deveni punctul unic de contact și furnizorul de servicii pentru clienți.
„Suntem mândri de ceea ce am construit de la lansarea din 2021. Această tranziție către Ecolet este un pas firesc pentru a oferi clienților noștri acces la mai multe resurse și la o platformă mai robustă. Suntem încrezători că această schimbare aduce beneficii tuturor părților implicate.”, menționează Conrad Arva, co-owner Innovative Francize (Curier Online).
Alsendo, consolidare pe piața europeană
Recenta achiziție a operațiunilor comerciale ale Curier Online de către Ecolet susține obiectivul strategic al grupului Alsendo de a deveni lider în domeniul soluțiilor tehnologice pentru livrări regionale prin creșterea organică și achizițiile specifice. Obiectivul Alsendo este de a crea un ecosistem logistic digital unificat pentru e-commerce prin dezvoltarea de instrumente SaaS dedicate retailerilor și de a extinde infrastructura de livrare în întreaga regiune, cu accent pe automatizare, scalabilitate și transparență.
Ca platformă tehnologică de ultimă generație, Alsendo sprijină companiile în gestionarea proceselor lor de livrare și se află în prezent într-o etapă activă de expansiune pan-europeană. În urma unor achiziții semnificative în Europa Centrală și de Vest, inclusiv în Italia și Lituania, grupul își continuă strategia de tip „buy-and-build”, care vizează unificarea pieței logistice fragmentate și crearea unui ecosistem digital de livrare scalabil și transfrontalier. În ultimii trei ani, Alsendo a finalizat o serie de achiziții în regiunea Europei Centrale și de Est, inclusiv Siusk24 și Cargobooking din Lituania, Zaslat din Cehia și Innoship și Ecolet din România. Recent, Alsendo a finalizat prima sa achiziție în Europa de Vest, adăugând la portofoliul său două dintre cele mai importante platforme de curierat din Italia, Spedire.com și SpedirePRO.
„Ambiția noastră este să devenim principala platformă de gestionare a livrărilor și expedierilor din Europa. Cu experiența acumulată pe piețele competitive din Europa Centrală și de Est, suntem pregătiți să ne extindem modelul în Europa de Vest. Intrarea pe noi piețe confirmă eficiența acestei strategii și marchează începutul călătoriei noastre pan-europene.”, a completat Magdalena Magnuszewska, CEO Alsendo.
Poșta Română a mai făcut un pas important în procesul de modernizare prin alocarea a 2,5 milioane de lei pentru achiziționarea unei noi game de uniforme funcționale și personalizate pentru angajații săi. Prin această investiție compania a economisit aproape 8 milioane de lei, datorită unei colaborări cu o unitate protejată autorizată.
În prezent, Poșta Română a achiziționat o nouă serie de produse cu o valoare totală de aproximativ 1,8 milioane de lei, constând în veste, eșarfe, pantaloni cu pieptar, jachete personalizate. În plus, au fost comandate tricouri polo personalizate și cămăși cu mânecă lungă, în valoare de 700.000 de lei, valoarea totală a noilor achiziții vestimentare ajungând la 2,5 milioane de lei.
Investiția vine în completarea primei achiziții realizate în 2023, când a alocat 5 milioane de lei pentru dotarea angajaților cu uniforme complete și de calitate, reprezentând prima achiziție de amploare din ultimii 15 ani. Peste 39.000 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte au fost livrate la acea dată, inclusiv geci, pantaloni, cămăși, tricouri, hanorace și bocanci.
„Investiția în uniformele angajaților noștri este un semn de respect și profesionalism. Vrem ca poștașii din întreaga țară să beneficieze de echipamente adecvate, funcționale și adaptate vremurilor actuale. Suntem într-un amplu proces de modernizare, iar imaginea companiei trebuie să reflecte această transformare inclusiv prin felul în care arătăm în fața clienților.”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.
În același timp, investiția în echipamente pentru angajații poștali a dus la economii semnificative pentru Poșta Română. Întrucât contractul a fost încheiat cu un agent economic autorizat ca unitate protejată, întregul cost al achiziționării uniformelor de către Poșta Română va fi dedus din fondul de handicap pe care compania îl datorează și îl achită lunar către bugetul de stat. În total, au fost economisite aproape 8 milioane de lei.
Compania Națională va continua transformarea într-un operator agil, modern, eficient și apropiat de comunitățile din România. Fie că este vorba despre digitalizare, logistică sau uniformele angajaților, fiecare investiție a companiei transmite un semnal clar că serviciile publice pot fi moderne, profesioniste și competitive.
02.10.2020
Ultimul număr: Iunie 2025
Revista Tranzit
Rămâi la curent cu ultimele ediții ale revistei Tranzit