Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DS Smith anunță înlocuirea a peste 1 miliard de bucăți de plastic

În parteneriat cu unele dintre cele mai emblematice branduri FMCG din lume, DS Smith a condus mișcarea de înlocuire a plasticului. Începând cu 2020, compania a înlocuit peste 1 miliard de articole din plastic de uz zilnic de pe rafturile supermarketurilor, inclusiv caserolele de fructe și legume, lădițele din plastic și foliile care se găsesc pe baxurile de sticle ale băuturilor răcoritoare.

Conform sondajelor, 25% dintre consumatori sunt împotriva plasticului, iar 41% doresc ambalaje fabricate din surse alternative regenerabile. Pe măsură ce această cerere, a consumatorilor pentru înlocuirea plasticului, continuă să se majoreze, DS Smith sprijină în totalitate clienții în găsirea unor soluții inovatoare.

În cadrul operațiunilor sale, DS Smith a înlocuit mai multe articole din 27 de țări, situate în Europa și America de Nord, în vederea atingerii obiectivului de a elimina deșeurile și de a menține materialele în uz mai mult timp. România a jucat un rol crucial în această realizare, înlocuind peste 19 milioane de bucăți de plastic cu alternative pe bază de fibre.

Provocările pentru ambalajele „de unică folosință” și „greu de reciclat” pot fi realizate cu soluțiile alternative de la DS Smith. Deoarece 80% din impactul de mediu al unui produs este determinat de designul său, compania a instruit peste 800 de designeri în principiile designului circular. Sistemul său inovator de măsurare a parametrilor designului circular facilitează compararea performanței de sustenabilitate a diferitelor modele de ambalaje pe baza a 8 indicatori.

Totodată, DS Smith a creat deja peste 1.000 de modele pentru milioane de produse, orientate către reducerea utilizării materialelor plastice problematice. Potrivit companiei, eliminarea unui miliard de bucăți de plastic este doar începutul. Viziunea DS Smith se extinde dincolo de ambalajul sustenabil, vizând ambalaje inovatoare și interactive, îmbunătățite cu tehnologii de ultimă oră.

Printre plasticele înlocuite, așa cum panerele și tăvițele pentru fructe și legume, s-au aflat și lădițele de transport din plastic și alte articole de ambalare din diverse domenii industriale, auto și electronice. În toată Europa de Est, cererea de înlocuire a plasticului continuă să crească, compania aproape că și-a dublat cantitatea anuală de plastic înlocuită față de 2020, când a înregistrat o creștere cu 91% în regiunea Europei de Est, față de Anul Fiscal 2020/21 cu Anul Fiscal 2023/24.

Articole similare

Ad