Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Maersk deschide primul său depozit cu emisii reduse în Danemarca

  • Foto: Maersk

În urmă cu mai puțin de doi ani, Maersk a început lucrările de construcție pentru primul său depozit cu emisii reduse de gaze cu efect de seră din Danemarca, situat în portul Taulov din Fredericia. La 24 iunie 2024, instalația a fost lansată oficial, reunind clienți, autorități locale și parteneri pentru o ceremonie simbolică de tăiere a panglicii și un tur al noului amplasament.

Noua instalație este primul depozit cu emisii reduse al Maersk și stabilește noi standarde internaționale pentru dezvoltarea depozitelor și a instalațiilor logistice cu emisii reduse, în conformitate cu ambiția companiei de a obține emisii net zero de CO2 până în 2040 în toate operațiunile sale. De asemenea, depozitul va juca un rol-cheie în amprenta logistică a Maersk în regiunea nordică, îmbunătățind semnificativ manipularea încărcăturilor care ajung în regiune pe cale rutieră, maritimă și aeriană.

„Dăm viață unui adevărat centru logistic situat chiar în centrul Regiunii Triunghiului Danez. Acesta va fi un nou centru de greutate, cu acces ușor la principalele elemente de infrastructură – porturi, căi ferate și drumuri, dar și la hub-ul nostru aerian din Billund – ceea ce îl transformă într-un exemplu perfect și tangibil de soluții logistice integrate care se află în centrul strategiei Maersk. Dar, mai important, această instalație răspunde direct și nevoilor clienților noștri, dintre care mulți își operează propriile centre de distribuție și facilități de producție în zonă.”,

a declarat Birna Ödefors, Managing Director Nordics la Maersk.

Proiectul este o întreprindere comună între Maersk și Taulov Dry Port, proprietarul terenului. Depozitul a fost construit în conformitate cu standardele BREEAM Excellent, cu zero emisii directe din operațiuni.

„Este o mare onoare să inaugurăm noul depozit Maersk din portul Taulov. Maersk a văzut valoarea poziționării depozitului său aici, la centrul de transport multimodal din Danemarca. Buna noastră colaborare a intrat acum într-o nouă fază și așteptăm cu nerăbdare continuarea ei.”,

a precizat Rune D. Rasmussen, CEO al ADP A/S, operatorul portului Fredericia și al portului Taulov (în parteneriat JV cu PFA Pension).

Noua instalație respectă standarde de mediu ridicate. Toate echipamentele interioare și exterioare din depozit sunt electrificate, cu panouri solare instalate pe întregul acoperiș, iar surplusul de energie regenerabilă produsă este introdus în rețea. Pentru toate operațiunile de manevră vor fi utilizate camioane pe baterii, iar stațiile de hidrogen sunt planificate la o distanță de 150 de metri de amplasament.

Articole similare

Ad