Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se reduce bugetul german pentru infrastructură, deși aceasta este în stare critică

Mai mult de 4.000 de poduri din Germania, doar de pe autostrăzi, au nevoie urgentă de renovare sau trebuie reconstruite, informează federația DSLV a logisticienilor și expeditorilor din această țară, care mai amintește că ministrul federal al transporturilor a anunțat încă de acum doi ani că guvernul va susține 400 de proiecte de construcție a podurilor pe an începând cel târziu din 2026, astfel încât în 10 ani să fie eliminate restanțele de renovare. Însă este puțin probabil ca promisiunea să fie respectată, atrage atenția DSLV, și de aceea mai multe asociații i-au adresat executivului un apel comun de urgență.

Asociațiile constructorilor din Germania critică faptul că multe licitații pentru cele 400 de poduri/an au fost anulate în ultimul timp din lipsă de bani și că bugetul Autobahn GmbH va fi redus cu 20%, de la 6,2 la 4,9 miliarde de euro, ceea ce va duce la închiderea mai multor poduri și la deteriorarea rețelei rutiere.

Aceste asociații condamnă inițiativa de a reduce fondurile pentru construcția autostrăzilor și, mai mult, cer fonduri suplimentare de investiții de un miliard de euro pe an pentru a pune în funcțiune programul de modernizare a podurilor și a drumurilor federale. Cu atât mai mult cu cât chiar și problemele de la un singur pod de pe o autostradă au consecințe grave asupra traficului, rezidenților și economiei de-a lungul rutelor alternative. Așa cum au dovedit deja închiderea viaductului Rahmede (A 45) și a podului Salzbachtal dintre Frankfurt și Wiesbaden. Mai ales că, în calitate de țară de tranzit, Germania are o responsabilitate pentru mobilitatea din întreaga Europă

În prezent peste 1.000 de structuri de poduri de autostradă și 80 de alte structuri sunt într-o stare inadecvată, iar capacitatea portantă este grav afectată pe un număr mare de poduri. Iar dacă programul de construcție nu este implementat asociațiile prevăd noi defecțiuni, care ar paraliza traficul mai mulți ani.

În plus, programul de construcție a podurilor este important și pentru industria construcțiilor, deoarece companiile de profil și-au crescut capacitățile pentru că s-au bazat pe comenzile anunțate de guvernul federal, iar acum ele sunt în așteptare, ceea ce duce la pierderi financiare considerabile.

Articole similare

Ad