Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul alocă 300 de milioane de lei pentru sprijinirea mediului de afaceri; transportatorii vor primi 20 de bani/litru la restituirea accizei

Executivul a aprobat, astăzi, 11 iulie 2024, o serie de acte normative prin care se asigură din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, sumele necesare finanțării unor programe de garantare în domenii prioritare pentru economia românească, precum și pentru sănătate.

Unul dintre actele normative propuse prevede suplimentarea creditelor bugetare alocate Ministerului Finanțelor cu suma de 300.000.000 lei, pentru asigurarea plăților aferente dispozițiilor de plată a ajutorului de stat pentru compensarea creșterii accizei la motorină emise de către Autoritatea Rutieră Română în baza Hotărârii Guvernului. nr. 153/2024, precum și pentru cererile de plată depuse de beneficiarii schemelor de ajutor de stat administrate de Direcția Generală Ajutor de Stat și pentru deciziile de plată emise de către administratorii schemelor (FNGCIMM, FGCR și FRC) pentru acordarea de facilități de garantare de către stat pentru creditele acordate întreprinderilor mici și mijlocii și întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie.

Astfel, s-a decis creșterea subvenției accizei de la 13 bani la 20 de bani pe litru.

Schema de ajutor de stat are un buget total de 180 de milioane de lei și vizează un număr de aproximativ 4000 de operatori economici licențiați în România, care desfășoară activități de transport rutier de mărfuri în cont propriu sau contra cost și transport de persoane.

Articole similare

Ad