Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TAPA EMEA lansează Ghidul privind securitatea șoferilor pentru a-i proteja pe șoferii de camioane care se confruntă cu o creștere a amenințărilor la adresa securității și a atacurilor

Asociația Transported Asset Protection Association (TAPA) a lansat un nou Ghid de securitate a șoferilor pentru a spori siguranța și securitatea șoferilor de camioane care se confruntă cu o escaladare a atacurilor criminale în regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA).

Ghidul de 24 de pagini poate fi descărcat gratuit de pe site-ul web al asociației industriale în 15 limbi: arabă, bulgară, olandeză, engleză, franceză, germană, italiană, lituaniană, poloneză, portugheză, română, spaniolă, suedeză, turcă și ucraineană. Acesta discută mediul de securitate al lanțului de aprovizionare și riscurile asociate acestuia și subliniază importanța comunicării cu autoritățile de aplicare a legii și cu conducerea companiei atunci când au loc incidente de infracțiuni legate de încărcătură sau activități suspecte care ar putea afecta securitatea încărcăturii.

Pentru a ajuta conducătorii auto să înțeleagă aceste riscuri, TAPA EMEA prezintă tipurile obișnuite de amenințări și atacuri ale infractorilor care vizează lanțurile de aprovizionare din regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa, inclusiv:

– Intrusii, jafuri și furturi;

– Înșelăciune;

– Deturnare;

– Intrarea ilegală a migranților;

– Infracțiuni legate de vehiculele last-mile;

– Infracțiuni informatice și scurgeri de informații.

Având în vedere că peste 80% din furturile de marfă înregistrate în EMEA implică atacuri criminale asupra camioanelor, riscurile la care sunt expuși șoferii au crescut exponențial în ultimii ani. TAPA EMEA speră că noul ghid va contribui la prevenirea cât mai multor atacuri viitoare. 

“Pe lângă deficitul de șoferi de camioane foarte mediatizat, în special în Europa, observăm, de asemenea, o conștientizare din ce în ce mai mare din partea comunității actuale de șoferi că securitatea lor personală este în pericol. Prin urmare, protejarea șoferilor trebuie să fie un obiectiv principal pentru toate părțile interesate din lanțul de aprovizionare, deoarece infractorii înțeleg, de asemenea, vulnerabilitatea camioanelor și a șoferilor atunci când sunt pe traseu sau în locuri de parcare. Acest nou ghid este disponibil în limbi care reflectă principalele naționalități ale comunității șoferilor din regiunea noastră și sperăm că va avea un impact pozitiv asupra securității acestora”,

a declarat Markus Prinz, Senior Manager Standards, Training & Certification.

Ghidul oferă, de asemenea, sfaturi șoferilor cu privire la cele mai bune răspunsuri la fiecare tip de incident și analizează rolul important pe care îl joacă centrele de monitorizare și răspuns în asigurarea siguranței și securității șoferilor, vehiculelor și încărcăturilor în timpul procesului de transport. Cel mai important, Ghidul TAPA EMEA privind securitatea șoferilor oferă o listă de numere de contact de urgență în 29 de țări din Europa pentru agențiile de aplicare a legii și serviciile de urgență/ambulanță, pentru a ajuta șoferii și companiile să răspundă imediat la incidente de securitate sau de sănătate.

Articole similare

Ad