Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Infracțiuni de cabotaj: O firmă de transport de mărfuri din Germania trebuie să plătească amenzi uriașe

Tribunalul districtual din Köln a luat o decizie într-un caz major de încălcare a Legii germane privind transportul rutier de mărfuri (GüKG). O societate de transport din sud-vestul Germaniei a fost trasă la răspundere pentru 449 de cazuri de încălcare a răspunderii principale în conformitate cu secțiunea 7c GüKG.

Transportatorul de mărfuri a însărcinat doi transportatori străini cu un total de 449 de operațiuni de transport care au încălcat reglementările privind cabotajul. Încălcările au inclus lipsa unor transporturi transfrontaliere prealabile și nerespectarea perioadei de odihnă de patru zile prevăzute după trei transporturi de cabotaj.

Clienții comerciali ai serviciilor de transport sunt obligați să verifice valabilitatea autorizațiilor (cum ar fi licențele UE) ale contractanților lor și să se asigure că acestea sunt utilizate în mod legal. În acest caz, expeditorul de mărfuri nu a verificat în mod corespunzător respectarea de către transportatori a normelor de cabotaj. În consecință, Tribunalul din Köln a impus directorului general responsabil o confiscare de 72.700 EUR și amenzi în valoare totală de 17.928 EUR. Această decizie subliniază importanța respectării reglementărilor în materie de transport și responsabilitatea societăților de expediție atunci când angajează transportatori.

Articole similare

Ad