Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

WDP extinde capacitatea existentă a depozitului Metro de la Ștefăneștii de Jos cu 15.000 mp

  • Foto: WDP

WDP, unul dintre principalii proprietari de parcuri logistice și industriale din România, va extinde capacitatea existentă a depozitului la Ștefăneștii de Jos, lângă București, pentru retailerul alimentar Metro. Proiectul include dezvoltarea unui nou depozit cu temperatură controlată (refrigerat și congelat) de aproximativ 15.000 m². Metro a semnat un angajament de închiriere pe 10 ani pentru acest depozit, cu o investiție totală de aproximativ 20 de milioane de euro, având livrarea planificată pentru al treilea trimestru al lui 2025.

Mai mult, WDP a achiziționat recent un portofoliu pentru depozite închiriabile și o parcelă de teren pentru viitoare dezvoltări de peste 300.000 m² de suprafață închiriabilă (GLA). Investiția totală se ridică la aproximativ 110 milioane de euro. Portofoliul WDP include depozite de clasa A și proprietăți industriale ușoare, închiriate unor clienți de top. Locațiile din Chitila (lângă București) și Târgu Mureș (Transilvania), un centru logistic important datorită noilor conexiuni la rețeaua de autostrăzi din România, extind prezența deja existentă a WDP în aceste regiuni.

De asemenea, terenul achiziționat de WDP în Constanța Business Park, este amplasat lângă cel mai mare port de la Marea Neagră, fiind și un nod strategic important. Terenul include spațiu pentru dezvoltări viitoare și este adiacent zonei portuare, având posibilitatea de a se conecta la rețeaua feroviară. În plus, autorizația de construire pentru un nou depozit a fost finalizată, iar dezvoltarea acestuia poate începe imediat după semnarea unui acord de preînchiriere, cu negocierile comerciale aflate deja în curs.

WDP deține o poziție unică pe piața din România, cu un portofoliu evaluat la 1,3 miliarde de euro, care cuprinde peste 1,7 milioane m² de suprafață închiriabilă. Această suprafață este distribuită pe 73 de locații strategice, ceea ce conferă companiei o cotă de piață de 25%.

Articole similare

Ad