Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TLN, preocupată de scumpirea transportului feroviar din Olanda

Asociația olandeză de transport și logistică TLN se declară îngrijorată în legătură cu decizia Autorității Olandeze pentru Consumatori și Piețe (ACM), care permite operatorului feroviar ProRail să scumpească transportul feroviar de marfă, ceea ce împiedică trecerea spre transportul intermodal, pe care guvernul dorește să îl promoveze. Deoarece aceste costuri mai mari nu le mai permit firmelor să fie sustenabile.

ProRail își scumpește serviciile oferite companiile de transport din cauza costurilor crescute pe care le are cu personalul, echipamentele și energia, dar noua taxă se adaugă la costurile suplimentare, pe care TLN le consideră deja exorbitante, care au fost introduse la începutul anului pentru staționarea și manevrarea trenurilor.

În concluzie, asociația se teme că posibila taxă suplimentară va scădea competitivitatea transportului feroviar intermodal, deoarece operatorii feroviari vor transfera costurile clienților lor – transportatori și furnizori de servicii logistice – ceea ce va face ca lanțul intermodal să fie mai puțin atractiv.

Mai ales acum, când totul se scumpește, este dificil, în opinia TLN, să convingi companiile să opteze pentru o variantă de transport mult mai scumpă. Deci, dacă guvernul vrea să evite un „transfer modal invers“, administratorul infrastructurii va trebui să ofere compensații pentru creșterea costurilor.

Sursa: ProRail

Articole similare

Ad