Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TTA 2024: Cum se îmbină pasiunea pentru camioane tunate cu cea pentru legume

Un grup de patru Scanii cu bullbar-uri şi lumini au atras atenţia nu numai datorită stării bune a camioanelor, ci şi a unui covor din PVC imprimat cu legume şi fructe. Logoul firmei de pe partea frontală a cabinei, LEGUM, a dezvăluit parţial obiectul de activitate principal al firmei: cultura de legume şi distribuţia lor.

Legum Distribution din comuna Băleni, județul Dâmbovița, livrează încă din 2014 legumele cultivate în regim propriu către mai multe lanțuri de magazine precum Lidl, Kaufland sau Penny Market. Suprafaţa totală cultivată, inclusiv în solarii, atinge aproape 30.000 m2, familia Gheciu adunând legume şi fructe şi de la alţi cultivatori mai mici.

Dezvoltarea afacerii din agricultură a presupus şi efectuarea transportului pe cont propriu de la depozitele unde adună şi păstrează legumele şi fructele recoltate până la platformele logistice ale retailerilor pentru care produce. Legum deține în total 12 camioane în flotă, dintre care patru au fost pregătite pentru festivalul TTA de la Aba Iulia.

Investiția în camioanele expuse s-a ridicat la aproximativ 35.000 de euro, după cum apreciază Florin Gheciu, proprietarul companieiLegum Distribution, accesoriile puse pe fiecare camion nefiind luate de la vreun furnizor anume, ci cumpărate rând pe rând. De altfel, Florin Gheciu este pasionat de camioane, participând la festivalul de camioane tunate încă de acum patru ani. În fiecare an firma a venit cu îmbunătățiri la camioane, pentru anul viitor intenţionând să atragă atenţia publicului nu numai cu camioanele sale frumoase, ci şi cu legume şi fructe proaspete.

„Iubim TTA și pe Florin Tomuța, dar motivul pentru care venim nu este doar pentru a câștiga un premiu, ci deja este un obicei pentru noi. Lăsăm juriul să aleagă camioanele câștigătoare în urma analizei fiecărui competitor. Ne așteptăm, totuși, la un premiu, dar nu vom fi supărați dacă nu vom lua nimic anul acesta, ci ne va determina să venim cu îmbunătățiri .a camioanele noastre şi anul viitor”, a declarat Florin Gheciu.

Cele patru camioane expuse sunt toate Scania V8, prima achiziție de Scania fiind un camion cu motor de 730 CP din 2022, iar celelalte trei au fost cumpărate anul trecut.

„Avem șoferi experimentați care lucrează cu noi de aproape 10 ani. În momentul de față, compania are în jur de 100 de angajați, dintre care 16 șoferi, care merită să conducă un astfel de camion, chiar dacă este foarte scump”, spune Florin Gheciu.

Iar alţi 80 de angajaţi lucrează în cele două depozite, de 4.000 m2 fiecare.

Compania are în plan să investească într-un nou depozit de 3.000 m2 cu temperatură controlată, cât şi într-o linie de ambalare şi în semiremorci frigorifice – „tot ce trebuie pentru ca marfa să fie livrată în condiții extrem de bune”. Legum Distribution are certificat de calitate a produselor, care atestă că legumele pe care le livrează nu conţin pesticide sau alte substanțe dăunătoare. Interesant este că Legum Distribution nu a apelat niciodată la vreo finanțare nerambursabilă, lucru obişnuit la antreprenorii din agricultură, ci a construit totul cu bani proprii sau împrumuturi bancare.

Articole similare

Ad