Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Olanda suplimentează subvenția pentru achiziția de utilitare ușoare electrice

După ce a anunțat acordarea unei a doua runde de subvenții în 2024 pentru achiziția de camioane electrice grele, guvernul Olandei suplimentează cu 30 de milioane de euro și subvenția pentru vehiculele nepoluante ușoare, de distribuție, așa cum informează asociația de transport și logistică TLN. La început de an fusese acordată o sumă similară, care s-a terminat în câteva luni.

Banii în plus vor permite cumpărarea a circa 7.000 de vehicule de către antreprenori și instituții non-profit, care vor primi înapoi până la 5.000 de euro din prețul fiecărei utilitare.

2024 este însă ultimul an în care se acordă astfel de subvenții. Din 2025 utilitarele ușoare nu mai beneficiază de sprijin la achiziție deoarece la 1 ianuarie expiră, pentru vanurile pe combustibili fosili, scutirea de taxă BPM (taxă care se plătește o singură dată, la cumpărarea sau importul în Olanda ale unui autoturism, unei motociclete sau unui van, cu scopul de a încuraja folosirea vehiculelor mai prietenoase cu mediul). Deci nu va mai exista nicio diferență între prețul de achiziție al vehiculelor cu emisii zero și al vehiculelor fosile. Din 2021, de când Olanda acordă subvenții pentru achiziția de utilitare electrice, au fost cumpărate 21.643 de vehicule. În prezent, pe șoselele din această țară există peste un milion de utilitare ușoare, dintre care aproximativ 30.000 sunt fără emisii.

Articole similare

Ad