Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Galicia subvenționează 40% din achiziția de camioane și transporturi, încă fără a-și confirma statul Planul Renove

Începând de miercuri, 7 august, guvernul regional din Galicia a deschis perioada de depunere a cererilor pentru transportatorii independenți și întreprinderile cu domiciliul în comunitatea autonomă pentru a solicita un ajutor de 40% din prețul de cumpărare al camioanelor, furgonetelor și remorcilor achiziționate în cursul anului 2024. Singura condiție este ca investiția minimă să depășească 40.000 de euro și indiferent de sistemul de propulsie la vehiculului.

În acest fel, guvernul regional contribuie decisiv la întinerirea flotei actuale de transport care prezintă date foarte îngrijorătoare din cauza îmbătrânirii semnificative pe care a suferit-o în ultimii ani, dublându-se în ultimul deceniu. Media națională actuală pentru camioanele rigide este de 14,8 ani, față de numai 5,9 în 2007, iar pentru tractoare este de 8,1 ani, față de numai 4,7 în 2007. În cazul Comunității Autonome Galicia, cifrele sunt ceva mai rele, cu o vârstă medie de 16,5 ani pentru camioanele rigide și de 8,8 ani pentru tractoare.

Prin urmare, FENADISMER continuă să insiste asupra necesității ca Ministerul Transporturilor să includă în Legea bugetului pentru 2025 aprobarea unui Plan de reînnoire la nivel de stat pentru finanțarea achiziționării de vehicule de transport propulsate de orice tehnologie, inclusiv diesel de ultimă generație, pentru a contribui decisiv la îmbunătățirea mediului și la reducerea vechimii flotei de transport actuale. Deoarece ultimul plan de ajutor, care a fost în vigoare până în aprilie anul trecut, nu a obținut rezultatul scontat, deoarece majoritatea cererilor depuse de transportatori vizau casarea vehiculelor, în timp ce linia de ajutor pentru reînnoirea flotei prevedea doar achiziționarea de vehicule electrice sau pe bază de hidrogen. Prin urmare, a fost mult mai puțin bine primită, fiind absorbită în principal de marile întreprinderi de transport de călători, pentru a fi utilizată în principal pentru transportul urban. De fapt, conform datelor furnizate de Ministerul Transporturilor, din bugetul total al acestei linii, două din trei subvenții au fost destinate achiziționării de autobuze, în ciuda faptului că flota spaniolă de camioane din Spania este de șase ori mai mare.

Articole similare

Ad