Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul Göteborg și Castellum vor dezvolta primii 45.000 mp într-un nou parc logistic în parteneriat

Autoritatea portuară din Göteborg și Castellum dezvoltă împreună o facilitate logistică complet închiriată, eficientă și durabilă într-o locație excelentă la Halvorsäng, chiar la nord de terminalele portului. Construcția este programată să înceapă în toamna anului 2024. Chiriașul este compania de tehnologie medicală OneMed, care intenționează să se mute până în 2026. Investiția totală pentru joint-venture este de peste 50 de milioane EUR.

“Așteptăm cu nerăbdare să primim OneMed în cea mai bună locație logistică din Suedia și suntem încântați să aducem un alt jucător puternic în clusterul portuar, care contribuie, de asemenea, la volumul suplimentar pe cheiurile portului. Este îmbucurător faptul că OneMed vede avantaje semnificative în oportunitățile de distribuție pe care le oferă această locație și cu Portul Gothenburg și Castellum ca partener pe termen lung”, a declarat Göran Eriksson, CEO al Autorității Portuare Gothenburg.

Autoritatea portuară din Göteborg și Castellum creează un parc logistic nou, modern, cu ambiții ridicate în materie de sustenabilitate și drumuri de acces bune către cel mai mare port din țările nordice, terminal intermodal, industrii și autostrăzi majore spre și dinspre Göteborg. În acest nou parc logistic, OneMed este primul chiriaș care a semnat un acord.

“Suntem încântați că am găsit o locație și un partener excelent pentru noua noastră unitate, modernă și durabilă. Aceasta este o investiție mare și importantă pentru noi, care va crea spațiu pentru creșterea noastră viitoare și va îmbunătăți în continuare serviciile noastre pentru a sprijini asistența medicală și pregătirea pentru situații de urgență din Suedia”, a declarat Robert Schmidt, CEO al OneMed Sweden.

Noua unitate, care se va întinde pe 45 000 mp, va fi construită în conformitate cu standardele “Miljöbyggnad 4.0” și are o valoare totală a contractului de aproape 50 de milioane EUR pe o perioadă de închiriere de 12 ani. Instalația planificată va avea ambiții ridicate de sustenabilitate, inclusiv panouri solare cu o capacitate anuală de producție de 3 GWh.

“Suntem foarte mândri să oferim OneMed o instalație logistică nou construită la Halvorsäng, una dintre cele mai bune locații absolute din țările nordice pentru logistică și distribuție. Facilitatea va fi una dintre cele mai mari din regiune, cu cei 45 000 mp ai săi, și va găzdui atât spații de depozitare eficiente, cât și locuri de muncă atractive pentru angajații OneMed din Göteborg”, a declarat Örjan Rystedt, CEO al Castellum Region West. În total, Castellum și autoritatea portuară din Göteborg intenționează să dezvolte mai multe clădiri cu suprafețe cuprinse între 10.000 și 50.000 mp în cadrul întreprinderii comune. Unele dintre clădiri ar putea avea o înălțime de până la 35 m, permițând depozitarea eficientă din punct de vedere spațial a volumelor mari. Atunci când întreaga zonă va fi finalizată, suprafața totală a clădirii se va ridica la aproximativ 145.000 mp.

Articole similare

Ad