Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisia aprobă un ajutor de stat de 99,5 milioane de euro pentru susținerea noii fabrici de anvelope Nokian Tyres cu emisii zero de CO₂

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, un ajutor de 99,5 milioane de euro (495,2 milioane RON) pentru Nokian Tyres, destinat construirii unei fabrici de anvelope cu emisii zero de CO₂ în Oradea, România.

Măsura va contribui la obiectivele strategice ale UE privind crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea regională și tranziția ecologică a economiei regionale. Proiectul va avea o investiție totală de 650 de milioane de euro și va crea aproximativ 500 de noi locuri de muncă directe, precum și alte locuri de muncă indirecte.

De asemenea, construcția, începută în mai 2023, va aduce beneficii în materie de sustenabilitate, prin obiectivul de a fi prima fabrică de anvelope din lume cu emisii zero de dioxid de carbon. Fabrica va produce aproximativ 6 milioane de anvelope pe an, urmând ca producția comercială să fie anunțată la începutul lui 2025.

Articole similare

Ad