Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks vine la expoziția Bauma 2025 pentru a-și demonstra hotărârea de a decarboniza transportul în industria construcțiilor. Volvo va prezenta oferta sa largă de produse și tehnologii care permit un transport mai durabil.

La expoziția Bauma, Volvo va prezenta camioane cu sisteme de propulsie electrice pe baterii, pile de combustie pe bază de hidrogen și combustibili regenerabili precum biogazul în motoarele cu combustie. Aceste tehnici alcătuiesc strategia în trei direcții a companiei de a ajunge la emisii nete zero până în 2040 și de a permite industriei construcțiilor să realizeze un transport mai durabil atât aici și acum, cât și în viitor.

Lider în domeniul energiei electrice pentru construcții

Volvo este lider mondial în segmentul camioanelor electrice cu baterii, cu o cotă de piață de 51% în Europa, 40% în America de Nord și livrări de peste 4.900 de camioane electrice în întreaga lume, multe dintre acestea către clienți din industria construcțiilor. Volvo a început producția de serie de camioane electrice încă din 2019, iar portofoliul de produse al companiei permite decarbonizarea întregului flux din cadrul transportului în construcții; camioane de transport, betoniere, pompe de beton, basculante, macarale și ascensoare cu cârlig. La Bauma, Volvo va expune camioane atât la standul propriu, cât și la standurile clienților.

„Sunt foarte mândru că avem cea mai largă gamă de camioane electrice pentru industria construcțiilor. Un antreprenor poate cumpăra astăzi aproape orice camion ca fiind electric de la Volvo și poate fi sigur că acesta îi va oferi productivitate și performanțe excelente”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks. „Transportul electric este foarte potrivit pentru segmentul construcțiilor, oferind zero emisii de gaze de eșapament și mult mai puțin zgomot. Este bine pentru cei care locuiesc în apropierea unui șantier de construcții, este bine pentru cei care lucrează pe șantier și, desigur, și pentru climă.”

Pe lângă motorizările electrice, Volvo va vorbi și despre oferta sa de camioane care pot funcționa cu combustibili regenerabili, cum ar fi biogazul și HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Toate camioanele Volvo sunt certificate pentru HVO și biodiesel B100.

„Avem o ofertă largă de soluții cu emisii zero, ceea ce înseamnă că ne putem sprijini clienții oriunde s-ar afla pe drumul lor către decarbonizare. Camioanele noastre care pot funcționa pe biogaz, biodiesel sau HVO sunt opțiuni excelente pentru clienții care doresc să înceapă să reducă CO2 aici și acum”, spune Roger Alm.

Ghișeu unic pentru camioane și utilaje cu emisii zero

La Bauma, Volvo își va demonstra, de asemenea, capacitatea unică de a permite o exploatare a șantierelor de construcții complet lipsită de combustibili fosili, datorită ofertei de camioane cu emisii zero și utilaje de construcții cu emisii zero.

„Avem o poziție unică prin faptul că suntem un partener care poate oferi atât camioane premium, cât și utilaje premium pentru industria construcțiilor. Credem că această posibilitate de „one-stop shop” este atractivă pentru multe companii”, spune Roger Alm.

… care urmează să transporte, de la finalul lui 2025, mai mult de 350 de milioane de colete/an. Achiziția face parte din angajamentul companiei de a atinge zero emisii nete de carbon în toate operațiunile sale până în 2040, ceea ce, pentru transport, presupune creșterea eficienței organizării rutelor și a parcului de vehicule cu emisii zero, folosirea de combustibili alternativi și parteneriatul cu industria și guvernele pentru a accelera implementarea infrastructurii de încărcare.

Noile camioane eActros 600, cu o capacitate instalată a bateriei de peste 600 kW și o autonomie de 500 km fără reîncărcare, vor fi folosite pe rutele lungi din Marea Britanie și Germania, către și de la centrele de distribuție Amazon, centrele de sortare și stațiile de livrare. În plus, compania va instala puncte de încărcare electrică de 360 kW în locații cheie, capabile să încarce bateria camioanelor de 40 t de la 20 la 80% în puțin peste o oră, și va sprijini instalarea de puncte de încărcare externe în locații adecvate, pentru a permite călătorii mai lungi.

Este cea mai mare comandă de camioane electrice făcută de Amazon oriunde în lume. În plus, în Marea Britanie compania a anunțat că folosește pentru prima dată rețeaua feroviară electrică pentru a transporta colete la scară largă și că lansează noi livrări pe jos pentru clienți în Londra, cu parteneri care folosesc cărucioare ce pot fi reaprovizionate din mers din dube poziționate prin capitală. Iar în Germania numărul de furgonete electrice Rivian folosite pentru livrare a fost dublat la peste 600 și operațiunile folosind biciclete electrice de marfă continuă, cu peste 1,5 milioane de pachete livrate în 2024 numai în Berlin. Până la sfârșitul lui 2024, aceste hub-uri erau operaționale în cele mai mari cinci orașe ale Germaniei – Berlin, Hamburg, München, Köln și Frankfurt – precum și în Koblenz, Aachen, Freiburg și Essen.

Amazon își mai propune să investească peste un miliard de euro în următorii ani pentru a-și electrifica și decarboniza rețeaua de transport în întreaga Europă, astfel încât să reducă emisiile de carbon asociate cu livrarea de colete. La sfârșitul lui 2024 existau 38 de vehicule grele electrice în rețeaua de transport Amazon din întreaga Europă și 50 implementate recent în California și pe lângă acestea compania și subcontractorii săi au peste 3.000 de furgonete electrice care livrează pachete clienților din întreaga Europă, număr care se așteaptă să crească la peste 10.000 până la sfârșitul lui 2025. În plus, a fost dublat numărul de orașe cu hub-uri de micromobilitate, care permit milioane de livrări pe jos sau folosind biciclete electrice, de la 20 în 2022 la peste 45 în 2024, printre cele mai recente fiind Belfast, Madrid, Roma și Viena – în afară de cele mai vechi, ca Londra, Paris, Milano și München.

Sursă foto: Amazon