Dintr-o discuţie despre festivalul TTA de anul trecut pe social media, mai mulţi tineri şoferi-patroni cu camioane vechi şi-au propus să pună bazele propriului festival, pentru cei care au maşini rulate vechi şi încearcă să le dea o nouă „faţă”. Aşa a luat naştere „Troaca de aur”, un grup de şoferi antreprenori din care 6 au participat la TTA în cadrul propriului festival.
„Discuţiile şi ideile noastre au prins la public şi oamenii ne-au chemat să expunem aici, la Alba Iulia, camioanele noastre”, a spus Vlad Pandele, un tânar de 30 de ani din judeţul Teleorman, care a strâns în jurul său alţi tineri şoferi pe care îi coordonează în cadrul unui mini-grup care activează şi economic, nu numai bazat pe pasiune. Toate camioanele sunt muncite în transportul de agregate, Vlad Pandele ocupându-se de gestionarea comenzilor şi activitatea logistică, ceilalţi colegi având doar grija propriilor camioane şi curse.
Troaca de Aur a venit cu propriii sponsori – Autobrand şi Milwaukee – cel mai spectaculos camion expus fiind cel al lui Vlad Pandele: Un Renault Trucks cu o pictură tematică realizată la Dream Team Garage din Arad. Lucrarea a durat trei luni, pictura fiind realizată de Alexandru Mitrea.
Este vorba de povestea unui melc care îşi dorea să ajungă pilot de curse – aşa cum sugerează pictura de pe partea din dreapta a camionului. Povestea continuă pe capotă cu imaginea melcului tras pe galeria de admisie şi care prinde super puteri. Ultima imagine de pe portiera din stanga îl înfăţişează pe melc câştigând cursa.
„Personal, cred că lucrarea reprezintă în final o capodoperă, atît din punct de vedere al sudurii, al picturii şi, de ce nu, al mesajului poveştii. Pe spatele cabinei sunt menţionaţi toţi cei care au contribuit la realizarea acestui camion. La bază, „melcul” este un Renault Trucks Premium din 2007, Euro IV, care în prezent a ajuns la 970.000 km. Momentan, camionul a fost înfrumuseţat doar la exterior, dar pentru TTA 2025 vom investi şi în interior”, explică Vlad Pandele.
Troaca de Aur a prezentat şi alte camioane mai vechi, toate achiziţionate second hand şi înfrumuseţate după posibilităţi. Niciunul dintre camioane grupului nu a participat la concursul TTA, ci Troaca de Aur şi-a organizat propria festivitate de premieră pe scena care a premiat şi pe ceilalţi participanţi la festivalul din Alba Iulia.
„Vrem să transmitem mesajul că prin unire şi iubire, prin punerea la comun a resurselor, pot reuşi şi firmele mai mici. Ideea de a ne uni forţele a fost subliniată şi de domnul Florin Tomuţa, care ne-a adunat la TTA pe toţi cu firme mai mici sau mai mari. Uniţi suntem mai puternici! Dacă ne asociem în mini grupuri de companii avem o altă forţă atât în ceea ce priveşte comenzile de transport, cât şi achiziţia de echipamente, piese de schimb etc.”, a mai spus Vlad Pandele.