Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Performanțe mai slabe în 2024 pentru flota italiană, după câțiva ani foarte buni

Evoluția volumelor de transport rutier din Italia (milioane tone-kilometri)

În ultimii ani, transportul realizat de flota italiană a avut performanțe foarte bune în comparație cu media europeană, așa cum reiese dintr-un un studiu Upply (Overview of freight transport in Italy (upply.com)). Această țară și-a revenit rapid după criza din timpul pandemiei de Covid-19 din 2020 și, cu un total de 151,1 miliarde de tone-kilometri transportate, a înregistrat o creștere de 4,2% în 2022 față de anul precedent – cea mai mare creștere dintre țările din Top 10 după volumele de transport.

În cinci ani, creșterea cumulată a ajuns la 21%, ceea ce este, de asemenea, una dintre cele mai mari valori de pe continent. Italia și-a consolidat astfel locul al cincilea în clasamentul european.

Cele mai mari volume ale flotei italiene, 87,5%, sunt realizate pe piața internă, unde în 2022 s-a înregistrat o creștere anuală de 2,9% și în cinci ani de 18,4%. Totuși, transportatorii italieni se disting și printr-o creștere semnificativă la nivel internațional: cu 14,6% în 2022 și cu 43% în cinci ani.

2024 însă nu se prezintă la fel de bine pentru firmele din Italia, în special din cauza deteriorării previziunilor economice la scară globală și europeană.

Articole similare

Ad