Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vânzarea Schenker se apropie de final

Ti Insight, citând Reuters și Bloomberg, care la rândul lor se bazează pe declarații ale unor persoane familiarizate cu mersul lucrurilor în cazul vânzării Schenker, este de părere că procesul se apropie de final. Reamintim că cele mai multe firme care au licitat inițial s-au retras între timp, în special Maersk, ceea ce a lăsat două entități despre care se crede că mai sunt interesate să cumpere filiala Deutsche Bahn: DSV și un consorțiu condus de compania de investiții CVC Capital Partners.

Reuters a declarat recent că acestea au evaluat fiecare Schenker la aproximativ 14 miliarde de euro, dar Bloomberg a contrazis informația print-un raport potrivit căruia grupul condus de CVC a prezentat o ofertă de până la 16 miliarde de euro, care ar presupune ca guvernul german să reinvestească pentru o participație de aproximativ 25% în DB Schenker și ca marca DB Schenker și sediul din Germania să fie păstrate. Or, menținerea cartierului general în Germania și posibilitatea ca guvernul german să fie implicat cumva în Schenker cântăresc mult în luarea deciziei. Mai ales că actualul cancelar, Olaf Scholz, declarase acum câțiva ani că executivul se opune vânzării Schenker, posibil influențat de opoziția sindicatelor feroviare germane față de această vânzare. Cu alte cuvinte, Deutsche Bahn și guvernul german ar fi cu atât mai mulțumiți cu cât vânzarea Schenker ar aduce modificări cât mai mici față de situația actuală.

Există și zvonuri că DSV a făcut o ofertă mai mare de 15 miliarde de euro, mai arată Ti Insight, ceea ce, înainte de oferta mai complexă a CVC, îl făcuse candidatul favorit. Deși rapoartele celor două publicații nu sunt neapărat de încredere, este demn de remarcat faptul că CVC poate avea mai multă flexibilitate în elaborarea unei tranzacții, pe când DSV probabil vrea să absoarbă Schenker rapid și eficient, așa cum a făcut și cu alte companii, printre care Panalpina, ceea ce ar putea să nu fie pe placul Berlinului. Pe de altă parte, se pune și întrebarea cât de bun ar fi CVC ca proprietar – deși companiile de capital sunt implicate în firmele pe care le cumpără, dacă nu chiar le conduc.

Oricum ar cântări fiecare dintre aceste aspecte în decizia finală, se pare că nu mai este mult până când ea va fi luată.

Sursă foto: Deutsche Bahn

Articole similare

Ad