Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DS Smith lansează un nou serviciu pentru evaluarea reciclabilității ambalajelor

  • Foto: DS Smith

DS Smith, un lider în ambalaje sustenabile, lansează Serviciul de Evaluare a Reciclabilității (RES), care permite companiilor să evalueze nivelul de reciclabilitate al ambalajelor. Fiind prima companie integrată de hârtie, ambalaje și reciclare care oferă acest serviciu, DS Smith răspunde cerințelor crescânde ale consumatorilor și organizațiilor pentru sustenabilitate și se adaptează schimbărilor legislative în domeniul ambalajelor.

Reglementările privind ambalajele evoluează constant pentru a promova soluții mai sustenabile, impunând standarde ridicate în termeni de reciclabilitate, performanță și estetică. În acest context, RES de la DS Smith ajută companiile printr-o serie de teste pentru a evalua reciclabilitatea ambalajelor pe bază de fibre, utilizând fabricile de hârtie standard din Europa.

Testele de reciclabilitate vor fi efectuate într-un laborator de ultimă generație pentru dezvoltarea fibrelor, situat la fabrica de hârtie Kemsley din Marea Britanie. Acestea vor urma standardele industriei stabilite de CEPI și 4evergreen. Clienții vor primi date detaliate și un raport care include un scor de reciclabilitate de la –100 la +100, precum și o evaluare a adecvării ambalajului pentru reciclare în fabricile standard de hârtie.

Pe lângă testele de reciclabilitate, RES oferă companiilor și consultanță din partea echipei de Design și Inovare a DS Smith. Această echipă a fost esențială pentru atingerea obiectivului DS Smith de a înlocui peste un miliard de bucăți de plastic cu mai bine de un an înainte de termenul limită stabilit.

Designerii DS Smith au fost instruiți conform Principiilor și Metodelor de Design Circular ale companiei dezvoltate în colaborare cu Fundația Ellen MacArthur. Aceste principii ajută la evaluarea performanței în domenii, precum conținutului reciclat și reciclabilitatea, estimarea indicativă a emisiilor de CO2, nivelurile de deșeuri în exces și parametrii lanțului de aprovizionare în colaborare cu clienții. De la implementare, peste 100.000 de decizii de design pentru ambalaje au fost influențate de aceste metode.

Lansarea RES pentru toate companiile vine în urma unei investiții de 750.000 de lire sterline în 2022 în Laboratorul de Dezvoltare a Fibrelor. Această investiție a fost destinată studierii tehnologiilor care îmbunătățesc performanța și calitățile de sustenabilitate ale ambalajelor pe bază de fibre, contribuind la obiectivul DS Smith de a “Redefini Ambalajele pentru o Lume în Schimbare.”

„Sunt încântat să anunț lansarea RES pentru producătorii de ambalaje de toate dimensiunile. Ne-am asigurat că 100% din ambalajele noastre sunt reciclabile, dar acum eforturile noastre merg mai departe de ambalajele pe care le producem. Într-un context în continuă schimbare, RES ne permite să examinăm și să îmbunătățim reciclabilitatea ambalajelor pe bază de fibre ale clienților noștri și să ne asigurăm că aceștia sunt mereu cu un pas înainte.

Înțelegerea compoziției ambalajelor devine din ce în ce mai importantă și, fiind prima companie integrată de hârtie, ambalaje și reciclare care oferă acest serviciu companiilor, suntem în poziția ideală pentru a le oferi sfaturi. Nu indicăm doar problemele, ci putem găsi și soluții pentru ele. Toți cei interesați de acest serviciu pot accesa site-ul nostru, www.dssmith.com/recyclability.”,

a declarat Jonathan Edmunds, Șeful Departamentului de Reciclabilitate, Sustenabilitate și Afaceri Guvernamentale la DS Smith Recycling.

„În contextul unei piețe în continuă schimbare, unde sustenabilitatea este o prioritate pentru consumatori și reglementatori, lansarea Serviciului de Evaluare a Reciclabilității de către DS Smith reprezintă un pas esențial pentru a ajuta companiile, inclusiv pe cele din România, să dezvolte soluții de ambalare mai sustenabile.

Testările realizate la fabrica noastră de hârtie Kemsley, din Marea Britanie oferă un grad înalt de precizie și o imagine clară a punctelor forte și aspectelor ce merită atenție suplimentară, astfel încât partenerii noștri locali să poată adopta alternative mai ecologice, să rămână competitivi și să fie mereu aliniați la noile reglementări.”,

a precizat Marius Juncanariu, Director General DS Smith Paper Zărnești.

Articole similare

Ad