Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nestlé și Kaufland România și-au intensificat angajamentul față de protecția mediului prin extinderea rețelei de colectare a capsulelor de cafea NESCAFÉ® Dolce Gusto® la nivel național. Proiectul a implicat instalarea a 52 de noi puncte de colectare în magazinele Kaufland, ridicând totalul la peste 70 de locații. Astfel, infrastructura pentru reciclarea capsulelor de cafea a fost triplată.

Lansată în decembrie 2022, inițiativa de reciclare a capsulelor de cafea NESCAFÉ® Dolce Gusto® de către Nestlé și Kaufland România facilitează reciclarea capsulelor utilizate și contribuie la reducerea impactului asupra mediului. Capsulele colectate sunt preluate de Verdum, un partener local specializat, care le sortează și procesează pentru a separa resturile de cafea, plasticul și aluminiul. Cafeaua este transformată în biogaz sau compost, iar plasticul și aluminiul sunt reciclate și reintroduse în circuitul de producție.

„Nestlé depune eforturi constante pentru realizarea de noi ambalaje concepute din start pentru a fi reciclate, cât și în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de reciclare. Astfel, încurajăm consumatorii NESCAFÉ Dolce Gusto să apeleze la infrastructura de reciclare și să returneze capsulele utilizate la una dintre locațiile disponibile. Ne-am angajat ca ambalajele noastre să devină 100% reciclabile sau reutilizabile și să reducă utilizarea materialelor plastice noi cu o treime. Acest lucru înseamnă utilizarea mai multor materiale reciclate și crearea mai multor ambalaje reutilizabile.”,

a explicat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager, Nestlé România.

„În magazinele Kaufland, încurajăm comportamentul responsabil față de mediu, iar parteneriatul cu Nestlé ne permite să simplificăm și mai mult colectarea de la clienții noștri. Pe lângă capsulele de cafea, aceștia pot aduce și baterii uzate, becuri și neoane uzate, hârtie/carton, folie, flacoane goale de la produsele cosmetice și de curățenie sau chiar DEEE de mici dimensiuni pentru a fi reciclate. Această rețea extinsă de colectare, a treia ca mărime la nivel național în cadrul magazinelor noastre, face parte din strategia Kaufland pe termen lung privind limitarea poluării.”,

a precizat Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs, Kaufland România.

În ultimul deceniu, Nestlé a lucrat pentru a face tehnicile de cultivare a cafelei mai durabile la nivel global prin Planul NESCAFÉ. Continuând aceste eforturi, Nestlé a lansat Planul NESCAFÉ 2030, care definește viziunea de sustenabilitate pentru următorul deceniu. Acest plan vizează ajutarea agricultorilor de cafea să adopte practici de agricultură regenerativă, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și îmbunătățirea mijloacelor de trai ale fermierilor.

Kaufland România promovează și simplifică reciclarea în rândul clienților prin dotarea fiecărui magazin cu facilități de colectare separată a deșeurilor. În anul financiar 2023, peste 38.000.000 de ambalaje din plastic, sticlă și metal au fost colectate prin automatele din magazine. De asemenea, 650.000 de recipiente din plastic de la produse cosmetice și de igienă au fost depuse în “Broscuța” disponibilă la intrarea în magazine, iar clienții au fost recompensați cu vouchere de reducere la cumpărături.

Lista magazinelor Kaufland unde pot fi colectate capsulele de cafea NESCAFÉ® Dolce Gusto® este disponibilă pe site-ul companiei.

Detalii suplimentare despre procesul de colectare și reciclare pot fi găsite pe dolce-gusto.ro/recycling.

În condițiile în care există atâtea legi și directive europene care reglementează eliminarea deșeurilor și care aduc numeroase provocări atât pentru firmele mici, cât și pentru producătorii industriali mari, compania germană Mewa propune lavete de curățare și promite să se ocupe nu doar de reaprovizionarea clienților, ci și de gestionarea deșeurilor. În plus, așa cum declară reprezentanții săi, în cadrul Mewa nu se produc deșeuri atunci când sunt curățate mașinile, piesele sau utilajele. „Firma noastră asigură respectarea tuturor reglementărilor legale în domeniu și permite ca timpul angajaților clienților noștri să fie alocat pentru alte sarcini, iar costurile și timpul dedicat achizițiilor, depozitării și logisticii să scadă.“

Conduita sustenabilă este un principiu corporativ fundamental pentru Mewa, iar conservarea resurselor reprezintă o prioritate și face parte din strategia sa de mediu, așa cum o dovedește faptul că în peste 100 de ani de activitate a oferit produse durabile, a sporit eficiența energetică, a optimizat consumul de apă și a utilizat detergenți ecologici și lanțuri de aprovizionare cât mai scurte. De exemplu, lavetele de curățare sunt fabricate în Germania și pot fi spălate de până la 50 de ori și apoi reutilizate, timp în care, conform legislației europene, nu sunt considerate deșeuri. De aceea, prin intermediul serviciilor Mewa, și clienții contribuie, indirect, la realizarea obiectivelor legate de sustenabilitate.

Tot în vederea economisirii resurselor, spălătoriile Mewa utilizează căldura de la sistemele de spălare și uscare prin intermediul sistemelor de recuperare a căldurii în mai multe etape, pentru a încălzi apa și spațiile de lucru. Iar utilizarea termică a reziduurilor din spălarea lavetelor economisește milioane de litri de combustibil pentru încălzire în fiecare an.

Mewa folosește cantitatea minimă de apă proaspătă pentru spălarea lavetelor de curățare și toți detergenții sunt biodegradabili, iar pentru a-i folosi în cel mai eficient mod cantitatea și compoziția lor sunt adaptate la gradul de murdărie a textilelor, în timpul fiecărui proces de spălare. În comparație cu metodele tradiționale de spălare, impactul asupra mediului scade astfel cu 85%.

Dar chiar și pașii mărunți făcuți de firme pot contribui semnificativ la sustenabilitate, subliniază reprezentanții Mewa. De exemplu, trecerea de la materialele de unică folosință la lavetele de curățare din material textil și reutilizabile ar putea fi un bun început pentru a reduce cantitățile de deșeuri.Reamintim că noțiunea de reciclare este definită prin Directiva UE privind deșeurile, iar respectarea ei este supravegheată de autoritățile competente din fiecare stat membru.