Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford Trucks intră pe piața elvețiană

Ford Trucks a intrat pe piața din Elveția, ca parte a strategiei sale de expansiune globală, oferind vehicule eficiente și avansate din punct de vedere tehnologic, precum F-Max și noua serie F-Line. Elveția reprezintă o piață cheie pentru planul producătorului turc de a-și crește prezența în Europa de Vest.

Ford Trucks a încheiat în acest sens un parteneriat cu BF Import AG, o subsidiară a Auto AG Group, companie cu peste 100 de ani de experiență pe piața elvețiană. După lansarea oficială, operațiunile vor începe în cinci locații strategice în 2024. Rețeaua de dealeri urmează să se consolideze și mai mult, anul viitor, cu peste opt locații până la sfârșitul lui 2025.

Transportatorii elvețieni vor fi interesați în special de tractorul F-Max, precum și de noua serie F-Line, care se remarcă prin tehnologia de conectivitate și caracteristicile avansate de siguranță.

Colaborarea cu BF Import AG este importantă pentru investițiile Ford Trucks și din perspectiva transportului cu emisii zero. Elveția, care are un potențial puternic pentru vehiculele electrice, va fi una dintre țările de pionierat în acest sens, acolo urmând să fie livrat primul camion electric proiectat de Ford Trucks, care va fi intra în producția de serie până în 2025.

Vicepreședintele Ford Trucks, Emrah Duman, a declarat: „Suntem încântați să colaborăm cu BF Import AG, un nume respectat pe piața elvețiană, pe măsură ce ne extindem prezența în Europa. Strategia noastră se concentrează pe valorificarea portofoliului puternic de produse și a rețelei de dealeri, pentru a oferi valoare și eficiență excepționale. Fiind un brand aflat în fruntea mobilității viitoare, rămânem angajați să îmbunătățim operațiunile clienților noștri elvețieni prin tehnologie avansată și eficiență.”

Selim Yazıcı, director general al regiunii DACH (Germania, Austria și Elveția), a adăugat: „Elveția este o piață strategică în planurile noastre de creștere în Europa. Odată cu începerea operațiunilor în Elveția, clienții internaționali ai Ford Trucks vor beneficia acum de serviciile oferite de centrele autorizate Ford Trucks. Elveția este în fruntea transformării în electrificare, cu sisteme avansate în infrastructura vehiculelor electrice, dezvoltări de infrastructură H2 și stimulente aferente. Vom continua să oferim soluții creative și eficiente clienților noștri de pe piața elvețiană, în parteneriat cu BF Import AG, să ne îmbunătățim abordarea centrată pe clienți și să ne consolidăm și mai mult poziția în sectorul transporturilor. Dorim să ne impunem ca o marcă de camioane distinctă în regiune.”

Ford Trucks are în plan să se extindă și în țările scandinave până în 2029. Angajat să obțină zero emisii în producția de vehicule comerciale grele până în 2040 pentru a reduce efectele schimbărilor climatice, compania își continuă activitatea privind motoarele cu hidrogen, precum și electrificarea, care este obiectivul său principal pe termen scurt.

Articole similare

Ad